Actualitate Administrație Featured Politică

PSD Timiș anunță Teoria conspirației: Administrația Fritz vrea să falimenteze Colterm

Mihai Ritivoiu

Președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, acuză administrația Fritz că refuză să cumpere certificate verzi pentru a falimenta Colterm. Ritivoiu acuză că administrația nu plătește nici măcar facturile emise de Colterm. Culmea, administrația Fritz discută cu experți de pe plan internațional pentru a salva Colterm.

„Avem 20.000 de certificate neplătite. Prețul a crescut din primăvară de la 40 la 60 de euro, deci 12 milioane de euro și cu 21 avem deja 33 de milioane de plată. Pe lângă acestea, avem certificatele de anul acesta. Mai avem încă 12 milioane de euro, ne ducem la 45 de milioane de euro. Și dacă până la anul, în luna aprilie, nu se achită toată suma pe certificate, mai încasăm o amendă de 21 de milioane de euro. Ce aveți de gând să faceți cu cele 45 sau 66 de milioane de euro pe care nu sunteți în stare să le plătiți? De unde veți plăti? Vreți să falimentați Colterm și să puneți mâna pe terenul de 50 de hectare din Calea Șagului? Întreb acest lucru pentru că în acest moment există facturi de 70 de milioane de lei emise de Colterm către primărie, care nu sunt achitate. Mai mult decât atât, există o serie de pierderi induse ce trebuie plătite de primărie.

Ele se constituie din pierderi financiare în valoare de 31 de milioane de lei, depuse în urmă cu doi ani la primărie, alte pierderi tot de 31 de milioane de lei cu o documentație depusă de anul acesta, precum și pierderi tehnologice de alte 50 de milioane de lei, care reprezintă pierderile din rețea. Rețeaua este a primăriei, nu e normal să le plătească Coltemul. Interesant este că aceste pierderi de 50 de milioane de lei sunt prinse în bugetul Colterm, din acest dar nu au fost achitate și nici nu vor fi. Dar acei băieți contează pe ele. Așadar, sunt 112 milioane de lei din pierderi induse, pe care primăria ar trebui să le plătească, pe lângă cele 70 de milioane de lei emise facturi și neplătite de către primărie. Aș dori să știu care este răspunsul primăriei la întrebările mele și totuși ce are de gând să se întâmple pentru că în acest ritm vom da faliment ca oraș” , a declarat Mihai Ritivoiu, conform deBanat.ro.

Related posts

Accident pe Bulevardul Brâncoveanu: a intervenit urgent DESCARCERAREA

Mădălina Staicu

Focar NOU de coronavirus în Timiș, la o fabrică din Lugoj

Mădălina Staicu

2.648 cazuri noi de coronavirus în România: incidența din Timiș e în creștere

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: