Actualitate Administrație Featured

PSD rupe pisca în DOUĂ: Robu și Dobra, ‘CITAȚI’ la București pentru a stabili o locație pentru sala polivalentă

Situație rușinoasă în Timișoara. Sunt nu mai puțin de trei ani de zile de când Guvernul PSD  vrea să dea bani pentru construcția unei săli polivalente de 16.000 de locuri. Viitoare Capitală Europeană a Culturii, Timișoara are nevoie ca de aer de o asemenea investiție, mai ales că ea ar urma să se facă în proporție de peste 80% cu bani de la guvern, implicând un un efort financiar infim din partea administrației locale și a celei județene.

Prezent ieri la Timișoara pe șantierul de la Podul Dragalina, care se reabilitează cu bani alocați de la guvern prin PNDL, vicepremierul Daniel Suciu a anunțat că are soluția pentru construcția sălii polivalente în Timișoara. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, vor fi chemați la București, acolo unde vor discuta față în față, cu oficiali din Ministerul Dezvoltării, privind locația sălii polivalente.

Decizia lui Suciu vine după ce proiectul e blocat de trei ani de zile, dintr-un motiv stupid. Primarul Timișoarei și șeful CJ Timiș nu se reușesc să se pună de acord asupra unei locații pentru construcția sălii. În vreme ce primăria cere ca sala să se facă lângă Stadionul Dan Păltinișanu, pe un teren  care nu e liber de sarcini, având pe el o linie de cale ferată dezafectată, CJ Timiș vrea ca sala să fie construită la Giroc. Dacă locația propusă de Robu nu a fost agreată de MDR, cea propusă de CJ Timiș nu a fost aprobată fiind nevoie de consens între autoritățile locale și județene. Robu blochează însă proiectul pe motiv că PSD vrea construirea sălii la Giroc pentru a crește valoarea terenurilor din zona în care locuiește și fostul premier, Sorin Grindeanu.

Related posts

Caz incredibil la Timișoara: O femeie de 68 de ani a fost tâlhărită de un cunoscut în propria casă

Mădălina Staicu

FOTO Accident pe Autostrada Arad-Timișoara: un TIR ce transporta mașini s-a răsturnat

Mădălina Staicu

Alertă meteo de la ANM: Cod galben de vijelii în Timiș și alte județe

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: