Actualitate Administrație Featured Politică

PSD cere plen extraordinar pentru reluarea votului pe banii către primării la CJT: Voturile s-au blocat nedemocratic, acuză Iovescu

PSD face și el acuzații în scandalul zilei! După ce mai multe voturi pentru repartizarea sumelor defalcate către primării nu au fost înregistrate, PSD transmite că va cere un plen extraordinar la CJT.

Liderul consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, vine cu explicații:

Soluția propusă de grupul format din 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale alocate de Consiliul Județean Timiș pentru primăriile din județ a fost adoptată astăzi, chiar și cu votul împotrivă al grupului USR și al actualului președinte al CJ Timiș, Alin Nica, un vot împotrivă pentru distribuirea de sume către municipiul Timișoara. Consecvent ideii de a nu da bani Timișoarei, Alin Nica a votat și astăzi împotriva acestui proiect, la fel și consilierii județeni USR.

Inițiativa propusă și adoptată prevede o alocare a fondurilor mult mai echitabilă decât cea aprobată la începutul acestui an de CJ Timiș și îndreaptă o mare nedreptate făcută de administrația Nica. Proiectul de hotărâre a avut în spate discuții cu primarii din județ, discuții purtate pe baza nevoilor comunităților locale și a avut ca fundament criterii precum asigurarea funcționalități administrației locale, nevoia de cofinanțare a proiectelor aflate în derulare și excedentul bugetar înregistrat.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei așa-zise blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. Totodată, mai multor consilieri, inclusiv liderului de grup al consilierilor județeni PSD, le-a fost blocat microfonul și dreptul de a pune întrebări legate de această situație halucinantă.

Tocmai cei care pretind ca apără democrația fac un atac grav la adresa acesteia și la dreptul aleșilor locali de a-și exprima votul într-o ședință publică. Este un fapt fără precedent în istoria post decembristă a județului Timiș.

Convocăm un plen extraordinar cu prezență fizică și online pentru sfârșitul săptămânii în care să discutăm acest proiect și să nu mai putem fi blocați în exercitarea votului democratic.

Related posts

Canicula pune stăpânire pe județ: Prefectura le recomandă timișenilor să nu bea bere și cafele și să nu mănânce grasimi

Mădălina Staicu

IPJ Timiș INTRĂ LA RUPERE în motocicliști: RAZIE de amploare a Rutierei

Mădălina Staicu

SPERANȚE MARI, șanse extrem de MICI: 24 de liberali intră în cursa pentru parlamentare: Alina Gorghiu, Ben – Oni Ardelean și Marilen Pirtea, din pe listă

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: