Actualitate Administrație Featured Politică

PSD a tras fitilul: Fritz anunță că desființează posturi de șefi din Primăria Timișoara, din cauza noii Organigrame

Ordonanța prin care PSD reduce cheltuielile bugetare bubuie în Primăria Timișoara. Administrația Fritz desființează mai multe posturi de șefi, din cauză că nu mai are destui bani. OUG-ul austerității, cum a fost el numit, prevede o reducere a cheltuieilor bugetare pentru reducerea deficitului fiscal național.

Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung impune autorităților locale adoptarea unor măsuri de reorganizare. 

Ca urmare, și Primăria Timișoara a fost obligată să elaboreze o nouă organigramă, în conformitate cu prevederile legislative din actul normativ menționat. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea organigramei intră de astăzi în procedură de transparență și este publicat pe site-ul instituției, la următorul link:

Începând de astăzi, timp de 10 zile, cetățenii pot face propuneri și observații pe marginea documentației.

În urma modificărilor impuse de lege, numărul total de posturi de reduce cu 10%, respectiv se reduc 51 de posturi din totalul celor existente. Sunt desființate posturile de șef birou și structurile lor. Numărul de posturi de conducere se reduce la maxim 8% din posturi. Astfel, se desființează 20 de posturi de conducere, la nivelul instituției. Măsurile trebuie implementate până la 31 decembrie 2023.

Related posts

BĂTAIE de JOC: CNCAV anunță CINE nu are voie să se vaccineze, la jumătate de an de la debutul campaniei

Mădălina Staicu

Istoricul Victor Neumann a fost turnător la Securitate: CNSAS anunță cinci nume conspirative și hărnicie maximă

Mădălina Staicu

Grindeanu nu zice nu unei noi candidaturi la șefia CJ Timiș: așteaptă însă permisiunea lui Simonis

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: