Actualitate Featured Politică

Proiect de lege al USR: Raoul Trifan cere ca cetățenii uituci să fie anunțați de Poliție sau autorități că le expiră actele

Dacă sunteți genul de persoană cu capul în nori, ați putea să vă treziți cu ordine neașteptată în viața dumneavoastră. Senatorul USR Raoul Trifan cere ca cetățenii să fie anunțați când le vor expira actele, asta ca să nu ia direct amenzi de la poliție!

Într-un demers menit să faciliteze viața cetățenilor și să reducă birocrația, Senatorul Raoul Trifan a propus un proiect de lege ce vizează instituirea unei obligații de notificare a cetățenilor cu privire la expirarea actelor personale esențiale, precum buletinul, pașaportul și permisul de conducere.

În momentul de față, dacă ești identificat de către organele de ordine publică și ai actele expirate, ești pasibil de sancționare. Fie că vorbim de buletin, pașaport sau permis de conducere, toate actele necesare sunt valabile pe o perioadă destul de mare de timp, prin urmare este absolut normal să uiți de necesitatea revizuirii lor. „Înainte de a sancționa cetățenii pentru lipsa unor documente personale actualizate, statul ar trebui să faciliteze pe cât posibil demersurile birocratice. E cât se poate de firesc, dat fiind ritmul accelerat al vieții cotidiene, ca unii cetățeni pur și simplu să uite sau să amâne reînnoirea documentelor personale. Această lege propune un sistem de avertizare care să îi notifice pe cetățeni cu suficient timp înainte de expirarea documentelor, permițându-le să acționeze în timp util ca să evite situațiile de ieșire din legalitate”, a declarat Senatorul USR de Timiș Raoul Trifan. 

Proiectul propune un sistem de notificare prin SMS și e-mail cu  90 de zile înainte de expirarea actelor personale, permițându-le să se programeze la instituțiile competente, evitând astfel situațiile de ieșire din legalitate. 

Senatorul Raoul Trifan a mai spus că „implementarea acestei măsuri va duce la diminuarea cozilor de la ghișee, la eficientizarea procedurilor din instituțiile competente și, totodată, va simplifica viața cetățenilor.” 

Related posts

S-a DETONAT NUCLEARA: au apărut actele care arată că Fritz nu avea domiciliul în Timișoara când a candidat pentru primărie

Mădălina Staicu

Marii scriitori români îşi dau întâlnire la Timişoara

focustim

Robu e în extaz după cele mai recente descinderi de la primărie: Fritz, nu mai păcălești pe nimeni, șarlatanule

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: