Administrație Featured

Probleme financiare la Primăria Timişoara. Nicolae Robu solicită mai mulţi bani de la guvern din impozitul pe venit

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cere guvernului alocarea cotei de 60% din impozitul pe venit şi pentru primul trimestru din acest an, ceea ce ar aduce, spune el, la bugetul local circa 50 de milioane de lei.

„Sunt foarte multe discuţii legate de nemulţumirea primarilor faţă de bugetele locale, este o nemulţumire generală a tuturor primarilor, unii spun că intră în incapacitate de plată. Noi, primarii, cerem să ni se dea şi pe primele trei luni ale anului 2019 cota de 60% din impozitul pe venit şi nu doar 43% din veniturile locale colectate. Cerem diferenţa, pentru că abia din aprilie am primit 60%”, a afirmat Nicolae Robu.

El mai cere alocarea de sume corespunzătoare pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, întrucât statul ar trebui să fie cel care asigură această asistenţă socială, nu administraţia locală, care are o sarcină suplimentară de 22 de milioane de euro.

„Toate aceste cheltuieli totalizează 62 de milioane de lei. Guvernul ne-a încărcat cu 22 de milioane de lei”, a arătat edilul.

Nicolae Robu a subliniat că şi Primăria Municipiului Timişoara are greutăţi financiare, dar a dat asigurări că situaţia este „cvasi-stabilă”.

„Ce pot face eu? Să spun că nu mai pot duce până la capăt podurile, pasajele, spitalul de copii sau să tărăgănăm aceste proiecte? Cred că este esenţial să dezvoltăm infrastructura care este în sarcina administraţiilor publice locale. Mai avem şi societatea Colterm, care are circa 60 de mii de abonaţi şi ne străduim să o menţinem în viaţă pentru că este singurul sistem care poate folosi resurse regenerabile, în timp ce pe sistemele individuale nu poţi folosi decât gazul, care este epuizabilă”, a mai spus Nicolae Robu.

Related posts

Nicolae Robu, sondaje FALSE pe Facebook: mii de utilizatori nu pot vota, deciziile sunt prezentate ca voința populației!

Mădălina Staicu

Detalii ÎNFIORĂTOARE de la medicii legiști: fetița ucisă de olandez a fost strangulată cu propriile haine

Mădălina Staicu

Un fost președinte al Colegiului Medicilor TOACĂ obligația termoscanării: Deci este ineficient total

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: