Actualitate

Primăria Timișoara a elucidat misterul blocării noilor tramvaie pe șine: Vatmanii STPT nu au suficientă experiență cu ele pe teren

Primăria Timișoara vine cu precizări pe tema tramvaielor Bozankaya, care se tot blochează pe șine la Timișoara. Municipalitatea susține că de vină pentru probleme e insuficienta experință a vatmanilor și nu vehiculele sau infrastructura din oraș.

Referitor la apariția în spațiul public a unor discuții referitoare la tramvaiul „Timișoara”, produs de compania Bozankaya și finanțat din fonduri europene, contract în valoare de 155.790.000,00 lei, fără TVA, facem următoarele precizări:

Până în prezent au fost livrate la Timișoara 9 tramvaie dintre care 6 tramvaie au fost recepționate și înregistrate, iar 3 tramvaie sunt în curs de recepționare și înregistrare pentru punerea lor în circulație.

Tramvaiul „Timișoara” este un tramvai foarte performant și corespunde întru totul caietului de sarcini, obținând și Agrementul tehnic din partea Autorității Feroviare Române, iar cele 57 de teste și încercări ce s-au efectuat asupra noilor tramvaie au fost realizate în cele mai performante laboratoare acreditate din lume (Germania, Spania, Cehia) împreună cu specialiștii Autorității Feroviare Române.

Referitor la situațiile în care tramvaiele rămân blocate în intersecții, după o cercetare amănunțită asupra situației, realizată de echipa Primăriei Municipiului Timișoara împreună cu echipa tehnică a Bozankaya, a reieșit că singura cauză a blocării tramvaielor este că acestea trebuie să traverseze anumite sectoare care se intersectează cu linia contact de troleibuz, moment în care tramvaiele rămân fără tensiune, această situație tehnică fiind o practică de manual.

În aceste cazuri, pentru a evita incidentele amintite mai sus, vatmanul trebuie să respecte o procedură, conform instruirii efectuate de reprezentanții furnizorului. Din experiența în domeniul de activitate se cunoaște că cea mai bună instruire este reprezentată de partea practică efectuată în traseu de către vatmani la bordul noilor tramvaie, însă toate acestea necesită timp pentru ca vatmanii să se obișnuiască cu noua tehnologie. Mai mult, în practica din traseu, vatmanii sunt foarte prudenți în procedurile de operare a noilor tramvaie pentru a nu produce daune asupra acestora.

Related posts

Încă o realizare a administrației Fritz: Pasajul Jiul s-a inundat, prima dată după reabilitare

Mădălina Staicu

Noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2023 este Ana Maria Brânză,campioană olimpică la scrimă

Mădălina Staicu

Alertă meteo de la ANM: vremea se răcește în următoarele zile

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: