Actualitate Administrație Featured Politică

Poliția Locală face prăpăd cu nesimțiții: Zeci de amenzi date celor care parchează ilegal pe locurile de persoane cu handicap

Poliția Locală

Poliția Locală Timișoara face instrucție cu nesimțiți care parchează pe locuri destinate persoanelor cu handicap. Oamenii legii i-au amendat pe cei care caută să parcheze cât mai aproape de zona unde au treabă, chiar dacă asta înseamnă să încalce legea.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Serviciului Rutier au organizat, astăzi, o acțiune comună, punctuală, pentru a stabili modul în care se respectă legislația referitoare la staționarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, cu atât mai mult cu cât sunt numeroase sesizări pe această linie. De altfel, această problemă este permanent în atenția polițiștilor locali care verifică situațiile semnalate referitoare la ocuparea acestor locuri în mod abuziv fără ca unii conducători auto să aibă vreo problemă fizică sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele.

Aceste aspecte sunt reglementate de actele normative în vigoare, respectiv OUG 195/2002, articolele 142 și 143, în cazul cărora sancțiunile sunt între 290 și până la 725 lei, cu 2 sau 3 puncte penalizare la permis ori Legea 448/2006 actualizată, la care sancțiunile sunt între 2.000 lei și 10.000 lei, în funcție de modul în care sunt amenajate locațiile destinate acestei categorii de persoane. În cursul acțiunii de astăzi, în doar câteva ore, au fost depistate un număr de 78 autovehicule parcate neregulamentar pe astfel de locuri, fiind aplicate un număr total de 67 invitații tip colant și 11 procese verbale. De asemenea, au mai fost aplicate și alte sancțiuni pentru autovehicule depistate oprite sau staționate pe spațiul verde sau în zona hașurată”, anunță Poliția Locală.

Related posts

Sărbători fericite! Redacția Focustim vă dorește Crăciun fericit, alături de toți cei dragi!

Mădălina Staicu

ALERTĂ Trei cadre medicale de la Victor Babeș, infectate cu coronavirus DUPĂ vaccinare

Mădălina Staicu

Analiză LA SÂNGE a deputatului Marilen Pirtea: politicile fiscale ale PSD au aruncat România în aer

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: