Actualitate Administrație Featured Politică

PNL TOACĂ nervii USR – Rodica Militaru a EXPLODAT: M-am săturat, ajunge!

Consilierul local Rodica Militaru a izbucnit din cauza negocierilor eșuate dintre PNL și USR pe tema funcțiilor de viceprimari ai Timișoarei și cele de vicepreședinți ai CJ Timiș. Dacă PNL vrea ambele funcții de vicepreșdinți ai CJ Timiș fiind dispus să cedeze o funcție de viceprimar la Timișoara, USR nici nu vrea să audă de așa ceva și cere împărțirea echitabilă a funcțiilor, adică una și una de partid, la fiecare instituție.

„M-am săturat, ajunge!
Aritmetica votului e simplă: La Timișoara, Dominic a câștigat primăria cu un scor zdrobitor, dar în Consiliul Local, suntem, din partea USR PLUS, doar 13 consilieri din 27. Adică nu avem majoritate să trecem nici cel mai amărât proiect de HCL.
Domnul Alin Nica a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș, dar PNL nu are majoritatea; cumva, o situație în oglindă. Ai zice că cel mai firesc lucru e să facem alianțe USR PLUS – PNL și la județ și în oraș, cu câte un viceprimar și un vicepreședinte din partea fiecărei formațiuni politice. Și să începem treaba, pentru că orașul, județul și țara sunt într-o situație critică.
Dar nu se întâmplă așa, pentru că PNL nu vrea. Pentru că PNL vrea puterea absolută la județ, puterea de baron roșu, iar la oraș, să fie cel care ne arată mereu că depindem de ei.
Dar tot atât de adevărat este că cei de la USR PLUS deranjează: analizează contracte și licitații, și descoperă nereguli majore; strică afaceri cu miros de corupție, oprește scurgeri de milioane, din banii publici în buzunarele firmelor de partid. Vedeți ce a făcut Dominic în două săptămâni de când este primar, și aveți răspunsul, de ce Dominic și consiliul local trebuie sabotat, la Timișoara.
Și în oglindă, trebuie sabotat și la județ, și mai apoi, pe țară. Cum să fii nevoit să-i iei la guvernare pe ăia cu „Fără penali”? Astea sunt jocurile pe care contează PNL: să treacă, târâș grăpiș, de alegerile din 6 decembrie, să poată să facă majoritatea cu alde Băsescu, cu UDMR (că doar au declarat asta în repetate rânduri), că de racolat parlamentari și primari PSD-iști s-au îngrijit din timp. Și să aibă încă patru ani de guvernare, la butoanele statului, județului și chiar orașului; la butoanele alea pe care dacă apeși, ies bani mulți, pentru firmele de partid, pentru oamenii din administrația lor.
În Timișoara, e ca și când PNL le-ar spune cetățenilor: „Mă p…ș pe el de vot”!
Se aude că la ședința de azi, consilierii PNL nu vor vota viceprimarul USR PLUS, vor ieși afară din sală; nu vor propune și un viceprimar de la PNL, pentru că asta ar însemna să lucrăm împreună. Contează că suntem într-o situație critică, că stăm ca pe un butoi de pulbere? Se vede că pentru PNL, la butoane și gestionând prost pandemia, cu totală lipsă de organizare, dar cu licitații aberant de păguboase (un singur exemplu: UNIFARM), nu contează. Contează puterea vizată la apropiatele alegeri parlamentare.
PNL, Timișoara nu doarme. Nu întindeți coarda, domnule Alin Nica, că s-ar putea să provocați un efect care în 6 decembrie vă va da socotelile peste cap”, anunță Rodica Militaru.

Related posts

Poliţia, în alertă! O tânără a sunat la 112 şi a reclamat că este ţinută cu forţa într-un apartament

focustim

Ministerul Sănătăţii: „S-au făcut toate demersurile pentru ca pacienta cu arsuri de la Timişoara să beneficieze de îngrijirile medicale necesare”

focustim

Reacție SURPRIZĂ: ce a spus Nicolae Robu după ce Gheorghe Ciuhandu a fost condamnat pentru finanțarea Poli Timișoara

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: