Actualitate Featured Timp liber

Piețele din România RĂMÂN deschise: cei care merg la cumpărături trebuie să respecte reguli stricte

Piețele din România vor rămâne deschise pe perioada în care Ordonanța Militară este în vigoare. Cei care merg acolo la cumpărături trebuie însă să respecte reguli stricte de igienă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Asociația Administratorilor de Piețe din România, piețele agroalimentare rămân deschise și după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Pe lângă spațiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

„În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a precizat Ioan Teodor Birț.

Related posts

BÂLBELE costă! Sondaj CURS: PNL stagnează în preferințe, PSD vine tare din spate! USR se duce la vale

Mădălina Staicu

Cifre OFICIALE: 3000 de români au intrat în România, doar în acestă noapte, după ce au fost blocați în Ungaria: alți 8.000 așteaptă

Mădălina Staicu

Date OFICIALE: încă 59 de bolnavi de coronavirus în România. Totalul e de 367 de cazuri

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: