Actualitate Administrație Economic Featured Politică

Pesediștii din Timiș AU LUAT FOC după decizia CJSU privind închiderea teraselor la 23: Este halucinant. Nu s-au ascuns informații vitale!

Sigla PSD

Liderul CJ Timiș, Călin Dobra, și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, au luat foc după decizia CJSU de a impune purtarea măștii în aer liber în spații publice aglomerate și de a închide terasele. Cei doi acuză PNL de incompetență și spun că liberalii pun economia pe butuci, prin decizii luate fără discernământ.

„Guvernul PNL și autoritățile locale liberale în frunte cu Direcția de Sănătate Publică Timiș au scăpat situația de sub orice control și vor să își șteargă urmele cu nerușinare, prin măsurile care încalcă drepturile cetățenilor.Restricționarea programului celor din domeniul Horeca, fără o consultare prealabilă cu cei direct afectați, este doar acoperirea pentru ca populația să nu afle de dezastru pe care l-au provocat.Ca vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am aflat abia astăzi că laboratoarele care fac teste în județ nu fac față, iar substanțele necesare, reactivii, lipsesc. Este halucinant ca până acum să nu știm acest lucru, ca să putem lua măsurile necesare și să alocăm, măcar de la nivel județean, fondurile necesare.Ni s-au ascuns tuturor informații vitale, care pun în pericol sănătatea populației, iar restricțiile care se impun acum sunt doar praf în ochii oamenilor. În ochii noștri, ai tuturor”, acuză Călin Dobra.

La rândul său, Simonis le cere liberalilor să dea dovadă de profesionalism sau să plece de urgență acasă.

„Absurdul și cinicul situației generate de liberali la Timișoara demonstrează incompetență crasă pe toată linia, de la cei care conduc țara până la liderii locali. Măsurile anti Covid-19 luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, croite după cerința primarului care le-știe-pe-toate, arată fața reală a PNL – un partid care doar mimează interesul pentru binele cetățeanului, cu marionete puse pe funcții și trase cu cheia de șefi, cu decizii discriminatorii, haotice și aberante, cu ipocrizie și infantilism politic. Chiar așa.În loc să se preocupe de lipsa acută de materiale necesare laboratoarelor de specialitate și de organizarea defectuoasă a testărilor, DSP, primarul Robu și prefectura s-au găsit să rezolve situația explozivă a cazurilor de Covid-19 prin impunerea discriminatorie și absurdă a purtării măștii și în aer liber, cu niște excepții aberante, adică zonele cele mai aglomerate din oraș. Au dat copy-paste la decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență dar s-au gândit că trebuie să-i pună și moț. Ar fi râsu-plânsu dacă nu ar fi de fapt tragic și îngrijorător. Operatorii economici din Horeca care sunt și așa loviți crunt de situația generată de pandemie, acum sunt puși în categorii gen câștigători și pierzători, funcție de taxa de fițe plătită pe locație. Iar dincolo de toate, ajung să fie excluse din hotărâre fix locurile în care primarul Robu își face plimbarea de seară și baia de mulțime, în tandem cu doamna și cu bodyguardul-șofer, aproape în fiecare seară. Halal meritocrație liberală, nu-i așa doamna prefect Liliana Oneț? Oare nu mai bine șeful suprem liberal v-ar fi cerut să vă preocupați de problematica lipsei testelor și a imposibilității realizării testării celor care doresc să fie prevăzători cu sănătatea lor? Știți că listele de așteptare au termen în septembrie-octombrie? Ați luat vreo măsură?Băgați-vă mințile în cap fraților! Sănătatea oamenilor este mai presus de politică, pupatul șefului în fund sau interese personale. Arătați că vă meritați funcția sau plecați acasă! „, scrie Simonis pe aceeași rețea de socializare.

.

Related posts

Călin Dobra a semnat sub stricta supraveghere a Vioricăi Dăncilă: PSD a alocat bani pentru noua maternitate din Timișoara

Mădălina Staicu

Coronavirusul bagă autoritățile în SPERIEȚI: Klaus Iohannis a convocat ședință CSAT

Mădălina Staicu

Incredibil, dar adevărat: primarul Robu are o NEMULȚUMIRE legată de activitatea sa din 2019

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: