Actualitate Administrație Featured

Penibil! Cu Castelul Huniade în șantier de peste 12 ani, CJT anunță că lucrările la Conacul Mocioni, din Foeni merg brici

Consiliul Județean Timiș anunță că lucrările de reabilitare de la Conacul Mocioni merg brici. Nu același lucru se întâmplă și în Timișoara, la Castelul Huniade, care, deși e situat în centrul orașului e o ruină de peste 12 ani.

Lucrările de reabilitare a Conacului Mocioni din Foeni au ajuns la un sfert din total. Până în prezent au fost efectuate lucrări de consolidare la porticul posterior, s-a lucrat la desfacerea învelitoarei, s-a reparat sarpanta și s-a realizat infrastructura de instalații.

Până în acest moment, 25% dintre lucrările începute pentru reabilitarea clădirii din Foeni au fost realizate. Lucrările de restaurare decurg cu atenție la detalii și la asigurarea calității necesare readucerii Conacului Mocioni la strălucirea de altădată.

“Sunt bucuros că lucrările de pe șantierul Conacului Mocioni înaintează într-un ritm care face posibilă finalizarea proiectului în primăvara anului viitor. Nu avem întârzieri majore, iar raportul vizitei de monitorizare ne confirmă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni este o investiție de aproape 17 milioane lei și este implementată de Consiliul Județean Timiș cu ajutorul fondurilor nerambursabile norvegiene.

Related posts

Dominic Fritz TRECE LA ATAC, după ce a anulat două proiecte de baze sportive: ATAC la Robu

Mădălina Staicu

TULPINA britanică a coronavirus se dezvoltă și în Timiș: ȘAPTE pacienți au fost diagnosticați

Mădălina Staicu

CIFRELE ZILEI: Jumătate din românii diagnosticați cu coronavirus s-au VINDECAT/ 16.001 de cazuri, DOAR 224 de cazuri noi

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: