Actualitate Administrație Featured Sănătate

Pe datorie! Timișoara face un spital municipal modern cu credit de la Banca Mondială și consultanță pe lânhă

Primaria Timisoara

Condițiile de spitalizare se vor schimba radical la Spitalul Municipal Timișoara, în urma parteneriatului pe care Primăria îl va semna cu IFC (International Finance Corporation), divizia de investiții a Băncii Mondiale pentru construirea unui spital nou. Soluția primarului Dominic Fritz pentru situația Spitalului Municipal, aprobată astăzi în ședința Consiliului Local, prevede ca primele plăți să fie efectuate abia după ce noul spital este construit și dotat cu echipamente de ultimă generație.

Astfel, se diminuează riscurile ca investiția să fie întreruptă sau tergiversată de către constructor. Acordul prin care IFC va furniza asistență municipalității în structurarea și implementarea unui parteneriat public-privat va fi semnat în perioada următoare. 

            „Eu cred că este singura noastră șansă să vedem un nou spital municipal în următorii 10 ani. Pentru Timișoara a venit momentul să își ia soarta în propriile mâini și să nu mai aștepte după tot felul de soluții nerealiste. Foarte mulți timișoreni așteaptă de ani de zile acest nou spital municipal. Nu mai avem timp să așteptăm. Mă bucur că majoritatea consilierilor locali au înțeles urgența acestui spital și au aprobat parteneriatul cu Banca Mondială”, a spus primarul Dominic Fritz.

Specialiștii IFC, organism internațional la care este membru și Statul Român, vor susține primăria pentru a atrage un operator calificat din sectorul privat să proiecteze, să finanțeze, să construiască și să întrețină noul spital din Timișoara. 

            Cu un număr estimat de 300 – 400 de paturi pentru internări, cabinete de specialitate, circuite medicale eficiente, aparatură de ultimă generație pentru investigații, spitalul va reuni mai multe secții ale Spitalului Municipal, care în prezent sunt împrăștiate în 14 locații din oraș. Costurile, estimate într-o previziune inițială a IFC, se ridică la 120 de milioane de euro, dar suma finală, precum și numărul exact al paturilor, vor rezulta în urma studiilor ce vor fi realizate de către partenerii Primăriei.

Related posts

Medicul Virgil Musta, CHESTIONAR FULGER pentru părinți și copii: ce ȘANSE aveți să vă infectați cu coronavirus

Mădălina Staicu

BĂTAIE de joc: Primăria Timișoara a anunțat redeschiderea creșelor duminică

Mădălina Staicu

Intervenția în cazul copilului de 16 ani mort după ce a jucat fotbal a durat aproape două ore: Gafele care i-au accelerat moartea

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: