Actualitate Featured Sănătate

Pateu de porc cu numai 15% ficat, vândut în România: bombe cu chimicale, direct pe pâine

Banalele mâncăruri care cândva erau sănătoase au ajuns să fie bombe pline de chimicale.

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România . În total au fost analizate 40 de produse . 

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

– ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție

Din punct de vedere ingredientului principal :

– 45% au în compoziție prim ingredient apa

– 37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc

– 12,5% au în compoziție prim ingredient slănină

– 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 25% au în compoziție proteină animală din/de porc

– 77,5% au în compoziție slănină

– 37,5% au în compoziție șorici

– 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc :

– 72,5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :

– 5% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 7,5% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 2,5% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 27,5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

– 25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;

– 27,5% din produse nu au în compoziție E-uri ;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

– 96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu E250 )

– 31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina E120 )

– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan ( E407 )

– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu ( E451 )

Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între 4.1g și 29.9g.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4g și 10.8g.

Cantitatea de glucide variază între 1.9g și 9.7g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 2g.

60% din produsele analizate nu conțin fibre.

Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3g pentru produsele studiate

Cantitatea de sare s-a situat între 1.2g și 2g.

Cum poți afla toate informațiile de pe etichetele produselor într-o secundă?

Descarcă GRATUIT Aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate . Dacă ești la cumpărături sau acasa , scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi , pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective .

Related posts

EXPLOZIV Secretar de stat din Ministerul Sănătății, despre decesele ‘cauzate’ de COVID-19: 80% din ei ar fi murit oricum

Mădălina Staicu

Accident lângă Gara de Nord: DOUĂ tramvaie s-au ciocnit, după ce unul din ele a deraiat

Mădălina Staicu

ULTIMĂ ORĂ 2.415 cazuri NOI de coronavirus din 21.849 teste PCR și 6.723 de teste rapide / HARTA infectărilor

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: