Actualitate Featured Sănătate

OFICIAL Numărul bolnavilor de coronavirus sare de 1.000 în România: 123 de cazuri noi/ 1.029 bolnavi/17 MORȚI

Vin vești proaste de la autorități. Numărul bolnavilor de coronavirus din România crește de la o zi la alta. Conform statisticii în România au fost înregistrate 123 de cazuri noi, iar numărul bolnavilor ajunge la 1029. Numărul morților de COVID -19 se ridică la 17.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că în România sunt 123 de cazuri noi de coronavirus, iar bilanțul este de 1.029 de cazuri în total.

94 de români au fost declarați vindecați și externați. Este vorba de 53 de pacienți la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași.

Până joi 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

GCS arată că una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial.

„La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, potrivit GCS.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

La ATI sunt, joi, internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă.

În România, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până joi, la nivel național, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, pentru fals în declarații.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

Related posts

Călin Dobra TOARNĂ gaz pe foc, pe tema noului stadion: Robu e TAXAT de șeful CJ pentru că s-a lăudat cu noul stadion, după ce a fost ÎMPOTRIVA proiectului

Mădălina Staicu

Flaviu Roșu punctează DECISIV în cursa pentru un nou mandat la Primăria Șag: A semnat Autorizatia de Construire pentru sala de sport din comună

Mădălina Staicu

HAOS în IPJ Timiș: 27 polițiști infectați cu coronavirus

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: