Actualitate Economic Featured

OFICIAL Ministrul de Finanțe anunță OUG prin care ratele românilor se AMÂNĂ de la plată pe nouă luni

Vești bune pentru românii care se află în șomaj tehnic din cauza crizei de coronavirus. Guvernul României anunță o OUG prin care ratele româilor se amână pentru nouă luni de zile. Vizate sunt atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Ministrul Florin Cîțu a explicat că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienții pot solicita acest lucru telefonic sau prin mail, iar conform ministrului de Finanțe dobânzile nu se vor cumula.

„Aşa cum am anunţat, pregătim o soluţie pentru ratele românilor. Astăzi (marţi – n.red.) a venit decizia Asociaţiei Europene a Băncilor care permite acest lucru. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluţie pentru tot sistemul bancar, pentru toţi clienţii, o soluţie pe care o vom adopta joi în şedinţa de Guvern, prin ordonanţă. Detaliile tehnice încă se pun la punct, dar o soluţie care va merge este amânarea ratelor pe o perioadă mai mare de starea de urgenţă. Eu vă spun că aici va fi implicat şi statul, dar nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. Exact cât va fi durata de amânare şi care vor fi condiţiile vom pune în ordonanţa de urgenţă. A trebuit să lucrăm la soluţia tehnică ca să cuprindă pe toată lumea această soluţie”, a afirmat marţi seară Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, la Digi24.

Related posts

9.799 cazuri NOI de coronavirus în România: RECORD de decese și internări la ATI

Mădălina Staicu

BEC a tras la sorți: Iohannis, Paleologu, Barna, Hunor și Dăncilă, primii 5 pe buletinele de vot

Mădălina Staicu

Rata de infectare în Timișoara SCADE SIMȚITOR, în plină monitorizare privind instituirea carantinei

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: