Actualitate Eveniment Featured

NU scăpăm de măști: IPJ Timiș anunță sărbători ‘Big Brother’, cu sute de polițiști în stradă

Deși sărbătorile pascale din 2021 se anunță mai relaxate decât cele din 2020, timișenii nu scapă de portul măștii pe stradă. Sute de polițiști vor fi în stradă și vor face controale pentru ca regulile impuse în pandemie să fie respectate ca la carte, anunță IPJ Timiș.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult.

În continuare, şi astăzi, poliţiştii timişeni se află la datorie pentru ca sărbatorile pascale să fie celebrate în linişte şi siguranţă.

Aceştia vor desfăşura activităţi de prevenire şi verificare în zonele aglomerate, respectiv pieţe, centre comeciale, zone organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, terase şi mijloace de transport în comun, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

În acest sens, peste 250 de poliţişti vor acţiona, în cursul acestei zile, în sistem integrat, împreună cu jandarmii timișeni și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

De asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe drumurile publice vor fi aproximativ 70 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, care vor acționa cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice!

Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Vă rugăm să daţi dovadă de responsabilitate!

În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Related posts

NU mai există alte probleme: IPJ Timiș a mers la mall-uri și în județ să verifice dacă lumea poartă măști

Mădălina Staicu

Dominic Fritz e pe FĂRAȘ: timișorenii cer demiterea sa printr-o petiție

Mădălina Staicu

Ripensia, victorie în primul amical al verii: 8-0 cu Avântul Topolovăţu Mare – GALERIE FOTO

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: