Actualitate Administrație Featured Sănătate

Nu mai are bani! Fritz anunță că va contesta jurizarea pe PNRR, după ce maternitatea Timișoarei nu a primit finanțare/ Timișorenii i-au dat flit!

Institutul Oncologic și Spitalul Lugoj sunt singurele unități medicale care au tras lozul cel mare la împărțirea banilor prin PNRR. Aceste două spitale, de fapt spitalul Lugoj și ruina de pe Torontalului, vor fi modernizate cu bani europeani. De la Timișoara s-a cerut însă mai mult, iar Fritz anunță că face contestație privind jurizarea și va cere bani pentru maternitate. Asta după ce inițial a anunțat că va găsi finanțare pentru proiect.

„Depunem contestație la Ministerul Sănătății pentru finanțarea noii maternități.Solicităm reevaluarea proiectului nostru, pentru că avem un proiect matur, îndeplinim criteriile de evaluare și nu este deloc clar unde am fost depunctați. Ministerul Sănătății nu ne-a dat o motivare a punctajului și asta ne ridică niște semne de întrebare. Estimările noastre interne ne arată că punctajul ar fi trebuit să fie mai mare decât cel anunțat de Ministru și astfel, ne-am fi încadrat pe lista de proiecte câștigătoare. Lista câștigătorilor a fost anunțată în dimineața zilei de 11 ianuarie, printr-o conferință de presă, deși rezultatele finale au fost raportate pe platforma dedicată PNRR doar în seara zilei respective. În momentul conferinței de presă a Ministerului, echipele din cadrul Primăriei împreună cu proiectantul, încă pregăteau răspunsurile pentru cererile de clarificări pe care le-a cerut Ministerul Sănătății. Nu a fost tocmai un semnal bun.

Vorbim de fonduri publice, care vin de la Comisia Europeană și trebuie să existe o transparență a alocării acestor bani. Sunt sigur că Ministerul Sănătății are fie opțiunea suplimentării fondurilor, fie un fond de urgență pentru contestații așa cum ar fi normal în cazul în care există contestații întemeiate. De asemenea, mă aștept ca această contestație a noastră să fie evaluată de o altă comisie, independentă politic și de Ministerul Sănătății.Noua maternitate e un proiect important al orașului. Un proiect de 150 milioane de euro pe care nu îl putem face din bugetul local și cu care vrem să facem un spital în care și pacienții și cadrele medicale să aibă condiții la standarde europene. Să scăpăm odată de spitale închiriate și condiții improprii.Mă bat până la capăt pentru interesul Timișoarei, pentru tratament corect și transparent, și pentru o infrastructură spitalicească de secol 21″, scrie Fritz pe Facebook.

Aparatul de partid s-a mișcat rapid și a creat o petiție prin care cere semnături de susținere pentru maternitate. Mișcarea i-a lăsat însă reci pe timișoreni așa că numai 66 din cei peste 3.000 de timișoreni așteptați să semneze au și semnat.

Related posts

Lovitură de teatru: licitația pentru legătura Sânandrei -A1 a fost SUSPENDATĂ

Mădălina Staicu

Vești PROASTE de la meteorologi: vremea se va răci extrem de tare

Mădălina Staicu

VALUL 5 ne suflă în ceafă – Cresc infectările

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: