Deși de la an la an oamenii sunt tot mai dornici să creadă în știință, unele supersiții de Anul Nou se transmit de la an la an. Se știe deja că toți cei care vor să treacă cu bine în anul nou trebuie să poarte roșu și să aibă asupra lor cât mai mulți bani! Însă se pare că secretul bunăstării stă și pe masă:
Cei care vor să aibă noroc în noul an trebuie să consume următoarele produse:
În primul rând, este recomandat să avem pește, deoarece se spune că consumul acestuia la trecerea dintre ani ne ajută să evităm necazurile și să avem mai multă prosperitate financiară în noul an. Este important ca peștele să fie servit întreg pe farfurii, deoarece conform superstițiilor, să-l tăiem ar aduce ghinion.
De asemenea, pe masă mai trebuie să avem struguri. Cei superstițioși susțin că trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri albi la miezul nopții, pentru a avea următoarele 12 luni dulci și bogate.
Fructele rotunde, precum mandarinele, portocalele și lămâile, sunt, de asemenea, nelipsite de pe mesele românilor, având rolul de a aduce sănătate în anul următor.
Pe lângă platourile pregătite pentru revelion, nu trebuie să lipsească legumele verzi, cum ar fi varza, salata, castraveții și spanacul, având în vedere că verdele reprezintă simbolul sănătății, iar frunzele sunt asociate cu banii.
Fructe care se mănâncă de Revelion
Se crede că consumul de struguri albi atrage prosperitatea. Așa cum am scris mai sus, se spune că consumul a 12 boabe de struguri aduce noroc și bani.
Rodiile și smochinele, considerate simbol al fertilității și al prosperității, sunt printre fructele recomandate pentru a fi consumate în noaptea dintre ani.
Fructele cu formă rotundă, cum ar fi merele și citricele, reprezintă sănătatea, vitalitatea și forța și ar trebui să se găsească în casele oamenilor la trecerea dintre ani.