Actualitate Administrație Featured Politică

Nicolae Robu s-a dezlănțuit din cauza noului regulament pentru terase: Opriți bătaia de joc la adresa Horeca

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, s-a dezlănțuit din cauza noului regulament pentru terasele din Timișoara. Acesta prevede un orar mai scurt de funcționare, norme privind culoarea umbrelelor, dar și obligația de a cere aviz pentru concertele live.

LĂSAȚI TERASELE TIMIȘOAREI ÎN PACE! ȘI MAI GENERAL, OPRIȚI BĂTAIA DE JOC LA ADRESA HORECA!
Cât am fost Primar, am făcut ca orașul să devină din unul mort, unul plin de viață!
Raționamentul meu a fost: în Timișoara se muncește, iar cei ce muncesc au nevoie să se relaxeze și au și capacitatea financiară să-și susțină relaxarea; în plus, foarte mulți dintre ei sunt tineri, iar tinerii au nevoi sporite de loisir, de socializare!


„Numărul de terase s-a înzecit, au apărut o mulțime de restaurante, pentru toate gusturile, iar atractivitatea conferită zonei centrale pentru promenadă și numărul uriaș de evenimente cu mii și zeci de mii de participanți, organizate de Primărie au făcut să existe clientelă pentru toată mulțimea de localuri! Ba frecvent, era chiar greu să găsești locuri! Deci, au făcut ca afacerile să meargă bine, în beneficiul antreprenorilor, angajaților și clienților, statului și administrației locale, deopotrivă!
Patronii unităților s-au preocupat să și le facă frumoase, atractive, să ofere servicii de calitate, pentru a fi competitivi! Mobilizând corespunzător Poliția Locală, am reușit să stârpim, practic, cerșetoria și hoția în tot acest areal de loisir al orașului, ceea ce, de asemenea, a sporit atractivitatea zonei!
Am făcut ca solicitarea birocratică din partea Primăriei a celor ce activează în acest domeniu să fie minimă, dovedind faptic și prin asta prețuirea mea pentru el și pentru ei, deopotrivă.


Ei bine, mă doare sufletul, acum, văzând cât de anemic a ajuns orașul nostru altădată plin de viață, cum sunt batjocoriți proprietarii de terase, restaurante, baruri etc și, implicit, prin ricoșeu, cei ce s-ar fi vrut clienți ai lor!
Cum să supui tu, Primărie, oamenii la birocrația autorizării, când o simplă avizare anuală ar fi suficientă și a fost suficientă ani de zile înainte de venirea în fruntea ta a unui Primar cu CV nul, care, probabil, cu complexe cumulate de-a lungul vieții -a se vedea derizoriul statutelor sale socio-profesionale!-, crede, acum, că lumea începe cu el!
Acest Primar ajuns în funcție după o viață în care au alternat “performanțele” de a fi activist ong-ist, șomer și secretară de pensionar, împreună cu un arhitect șef submediocru și de un consilier personal așișderea, despre care s-a scris că ar fi triplu repetent (!!!), își permit să dea lecții -de fapt: să le pună bețe-n roate!- unor oameni care și-au dovedit bunul gust, priceperea, simțul antreprenorial, obținând aprecierea timișorenilor și oaspeților Timișoarei, precum:
Patricia Bociu (Zai),
Dan Dinu (Berăria 700, Locanda Del Corso, Hotel Del Corso),
Viorel Stefani (Pepper, Grill to Chill)
Grațian Rain (Club 21, D’Oro, Symphony Cafe, Restaurantul din Fabrica de Bere),
Iavor Radovancovici (Lloyd),
Ionel Cherciu (Tempo),
Zoran Bugarschi (D’arc)
Mircea Nicolici (Vineri 15)
Horațiu Dejan (Casa del Retro)
Proprietarii celor două noi restaurante cu terasă, superbe, din Piața Libertății (Whisper, respectiv Posh),
etc, etc (cu scuze față de mulții nenominalizați, dar care ar fi meritat și ei nominalizarea)
Noul regulament al teraselor -ca și cel al parcărilor și ca tot ce face actuala administrație- este aberant și el trebuie combătut în consecință! E nedrept să sufere și în continuare cei ce au suferit cel mai mult din cauza pandemiei -de foarte multe ori, de fapt, în urma unor decizii care nu și-au avut rostul, precum carantinarea instituită de Fritz, pe care sper că nimeni n-a uitat-o și n-o s-o uite!-
Țin să precizez că aprecierile mele și demersul de solidarizare în nemulțumire îi are în vedere în egală măsură și pe patronii de afaceri HORECA locați în extracentru, chiar dacă mai sus am făcut referiri concrete doar la câțiva dintre cei din centru!
P.S.
(1) Poza este preluată din ziuadevest.ro, cu mulțumiri și recomandarea de a citi articolul pe același subiect scris de dl Cristian Mîrț
(2) Evident, ca un perfecționist ce sunt, eu admit că în orice e mereu loc de mai bine, dar ceea ce face actuala administrație e bătaie de joc, nicidecum demers spre mai bine!”, scrrie Robu pe Facebook.

Related posts

INCENDIU la o casă din Timișoara: DOUĂ VICTIME cu ajuns la spital cu arsuri grave

Mădălina Staicu

Decizie cu IMPACT URIAȘ: Descentralizarea fondurilor europene – ADR-urile regionale preiau rolul de autoritate de management

Mădălina Staicu

Viceprimarul PNL toacă iar administrația Fritz: Concursul pentru grădinar -șef a fost mai important decât Pădurea Verde

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: