Sport

MP Sport, de 15 ani un etalon în baschetul juvenil timișorean

Încredere, prietenie, respect și corectitudine sunt atributele pe care antrenorii de la MP Sport le imprimă copiilor pe care îi pregătesc în cadrul clubului timișorean.

Beneficiile aduse de practicarea sportului cu mingea la coș într-un cadru organizat de la o vârstă fragedă sunt multiple, iar clubul timișorean de baschet condus de Sergiu Pașca și Paul Miron este o alternativă diferită, cu rezultate demonstrate și cu o rată crescută de mulțumire în rândul copiilor și părinților acestora.

Au trecut 15 ani de când au fost puse bazele structurii sportive ale cărei culori principale pe echipament sunt portocaliu și negru.

În toată această perioadă, mai mulți juniori descoperiți și șlefuiți de antrenorii de la MP Sport au făcut pasul în ligile de seniori.

Clubul ce își desfășoară în principal activitatea în complexul sportiv Banu Sport se mândrește cu o serie impresionantă de jucători care de-a lungul timpului au atras privirile multor tehnicieni din elită și din eșalonul secund al baschetului românesc.

Și, așa cum este normal, CS SCM Timișoara are prioritate pentru “vârfurile” de la MP Sport.

Cei mai cunoscuți “tigri” care și-au început activitatea la clubul din capitala Banatului sunt Robert Schipor, Roland Stanciu și Șerban Horga.

Ei joacă în Liga Națională la SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara și primesc timp prețios de joc din partea staff-ului tehnic condus de antrenorul Dragan Petricevic.

O merită din plin, ei fiind pariul de viitor al noii generații de baschetbaliști timișoreni.

Evoluțiile lor tot mai bune au atras și atenția selecționerilor mai multor loturi naționale, iar convocările au început să curgă în ultimii ani.

Alți jucători de perspectivă lansați sau șlefuiți ulterior de antrenorii clubului MP Sport și care evoluează în Liga 1 de baschet masculin sunt Fabian Jurchescu, Alexandru Petcana, Luca Peter, Ștefan Racz, Darius Ile, Andrei Masuti, Patrick Mețiu, Andrei Ardelean și Tudor Bataniaț.

MP Sport este o pepinieră și pentru baschetul feminin. În momentul de față, Raluca Sofican, Alexia Cjetei, Alessia Ionilă și Paula Vereșezan joacă în Liga 1.

Clubul timișorean a implementat, în anul 2021, un proiect unic în rândul structurilor sportive private, “Bursele MP Sport”.

Prin aceasta inițiativă a fost oferită șansa practicarii baschetului, în mod gratuit, copiilor cu posibilități financiare limitate, dar cu un potențial real în a practica baschetul de performanță.

Beneficiarii proiectului au fost identificați în cadrul Școlii Gimnaziale 4, Școlii Gimnaziale 21 și Școlii Gimnaziale 30, toate din Timișoara.

Dintre “bursierii” MP Sport, Luca Rînciog și Larisa Bădeancă sunt componenți ai echipelor care reprezintă orașul Timișoara în campionatele naționale.

Primul este component al lotului echipei U15 a clubului SCM Timișoara, activând în Campionatul Național rezervat acestei categorii de vârstă.

Larisa, deși este cu doi ani mai mică decât colegele sale, evoluează cu MP Sport în Campionatul Național U14 de baschet feminin.

Antrenorii care au pus bazele clubului timișorean și au fost implicați încă din primii ani de activitate sunt Paul Miron, Sergiu Pașca, Alex Miron și Aref Gyori – Kaed Bey, ei implicându-se și în momentul de față în dezvoltarea MP Sport.

Related posts

ASU Politehnica, înfrângere la debutul în noul sezon

focustim

Meciul tricolorilor mici cu Germania, pe un ecran mare în Piaţa Victoriei

focustim

Phoenix Buziaş şi CSC Ghiroda şi Giarmata Vii îşi continuă parcursul în Cupa României. Echipele eliminate sunt fostele divizionare secunde timişorene Politehnica şi Ripensia

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: