Actualitate Featured Sănătate

Ministrul Sănătății s-a dezlănțuit la Timișoara: Eu am auzit multe enormităţi şi am şi citit multe enormităţi dar aşa ceva este absolut incredibi

Prezent la Timișoara pentru semnarea unor contracte prin PNRR care prevăd investiții noi în infrastructura medicală din Timișoara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a izbucnit, după ce presa națioală i-a răstălmăcit complet declarațile și a scris că în România se va interzice consumul de antibiotice.

”Eu am auzit multe enormităţi şi am şi citit multe enormităţi dar aşa ceva este absolut incredibil. Noi nu vrem decât un singur lucru, să tratăm pacienţii cu antibiotic atunci când este nevoie, atât timp cât este nevoie, cu antibioticele de care este nevoie. Acest principiu face ca apariţia bacteriilor multirezistente, cele care provoacă infecţiile grave, mai ales în spiotale şi care pun vieţile în pericol, poate fi acest fenomen ţinut sub control dacă avem o politică coerentă în ceea ce priveşte utilizarea antibioticelor”, a spus el.

Restricții vor fi și pentru farmacii

”În momentul în care şi o farmacie eliberează antibiotic, acest lucru este consemnat. O reţetă simplă nu consemnează eliberarea de antibiotic şi trebuie să găsim o formulă care să consemneze exact eliberarea de antibiotic, să ştim care este consumul, care este structura consumului de antibiotice şi să ştim sigur că antibioticul nu se eliberează în farmecie decât când există o prescripţie dedicate şi dacă vreţi asumată pentru acel antibiotic. Nici vorbă de interzicerea consumului de antibiotice, antibioticul, alături de vaccinuri, reprezintă cele mai mari progrese pe care le-a făcut medicina în ceea ce priveşte creşterea duratei de viaţă şi a calităţii vieţii dar trebuie utilizat cu precauţie, atunci când este nevoie, în doza care este nevoie şi produsul care este nevoie”, a spus Rafila.

Related posts

ULTIMĂ ORĂ Comisia Europeană alocă un MILION DE EURO pentru Aeroportul din Timișoara, afectat de pandemie

Mădălina Staicu

Călin Dobra TOARNĂ gaz pe foc, pe tema noului stadion: Robu e TAXAT de șeful CJ pentru că s-a lăudat cu noul stadion, după ce a fost ÎMPOTRIVA proiectului

Mădălina Staicu

Scene șocante la Timișoara: O mamă și fiul ei au fost găsiți morți în casă

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: