Actualitate Featured Sănătate Social

Ministrul interimar al Sănătății a DECIS: CUM se vor acorda voucherele de 100 de lei pentru românii care se vaccinează

take me back

Campania de vaccinare din România a fost un eșec total. Autoritățile anunțau că vor ca până la începutul verii să vaccineze peste cinci milioane de români. Ținta nu a fost atinsă însă nici acum, la debutul toamnei. Dacă alte state au stimulat populația cu bani sau premii, România a refuzat să facă asta, premierul Florin Cîțu declarând în repetate rânduri că premiile constau în beneficii. Acum, autoritățile au întors foaia și au decis să îi răsplătească pe cei care se vaccinează cu modica sumă de 100 de lei, bani care vor veni sub formă de bonuri de masă.

 Voucherele în valoare de 100 de lei pentru cei care se vaccinează se dau în 60 de zile de la data inoculării ultimei doze, a anunțat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, care a semnat vineri ordinul privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut imunizarea.

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, respectiv începând cu data de 31 august 2021.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație.

După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Related posts

Călin Dobra a IZBUCNIT la adresa ALDE, din cauza moțiunii de cenzură: Practic, au votat împotriva lor

Mădălina Staicu

ULTIMĂ ORĂ Subprefectul de Timiș, Elena Popa, a MURIT: era internată pe ATI cu COVID-19

Mădălina Staicu

SCANDAL MONSTRU: Andrei Drăgilă acuză că a fost amenințat de viceprimarul USR Ruben Lațcău pentru a demisiona

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: