Actualitate Educație Featured Sănătate

Medicul Virgil Musta, CHESTIONAR FULGER pentru părinți și copii: ce ȘANSE aveți să vă infectați cu coronavirus

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Infecțioase de la Spitalul de Victor Babeș din Timișoara, a elaborat un chestionar online, pe care părinții și copiii îl pot completa pentru a afla dacă sunt sau nu în pericol să se infecteze cu coronavirus.

Începutul de an școlar a dus la apariția primelor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice. În același timp, crește riscul dezvoltării de noi focare care se pot extinde foarte repede. Este afectată nu doar sănătatea copiilor, a părinților și bunicilor, dar și a profesorilor. În aceste condiții, transmiterea comunitară se poate intensifica, iar în doar câteva zile poate scapa de sub control.

Echipa Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara și Fundația de Ajutor Medical Profilaxis a realizat un chestionar online ce reprezintă un instrument de sprijin pentru părinți în momentul luării deciziei de a trimite sau nu copilul la școală. Chestionarul a fost gândit ca fiind un triaj online epidemiologic ce se recomandă a fi realizat zilnic. Completarea lui nu durează mai mult de două minute.

“Cu toții suntem îngrijorați de acest risc, cel al infectării cu noul coronavirus și uneori decizia de a trimite copilul la școală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esențial în evoluția ulterioară a evenimentelor.”, spune doctorul Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara și coordonator al proiectului “Conectați pentru sănătate în timpul pandemiei de COVID 19″.

Chestionarul cuprinde câteva date de identificare ale părintelui, dar și vârsta copilului. Mai multe întrebări sunt legate de contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile și de prezența în ultimele două săptămâni a unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus. O întrebare din cadrul chestionarului online este legată de posibilele boli cronice pe care le-ar putea avea copilul, avand drept consecință o forma severă în cazul unei infecții cu SARS CoV 2. În urma completării formularului, sunt oferite mai multe recomandări.

“Încă de la începutul pandemiei am spus că bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităților sanitare. Dacă vom ajunge să luptăm doar în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pierderile noastre vor fi din ce în ce mai mari. Acest chestionar ne poate ajuta să prevenim, să începem lupta cât mai devreme. Să nu ajungem să acționam când e prea târziu.”, spune doctorul Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Formularul poate fi accesat folosind următorul link.

Foto: Libertatea.ro

Related posts

CIFRELE ZILEI: 308 NOI cazuri de coronavirus în România. În total, sunt 1760 de bolnavi

Mădălina Staicu

Cifre OFICIALE: 3000 de români au intrat în România, doar în acestă noapte, după ce au fost blocați în Ungaria: alți 8.000 așteaptă

Mădălina Staicu

Accident MORTAL la Pădurea Verde: un bărbat a fost SPULBERAT de tren

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: