Actualitate Featured Politică Sănătate

Marcel Vela, în vizită la Spitalul Victor Babeș: ministrul a ACUZAT PSD de dezastrul generat de coronavirus

Românii au avut parte de cele mai dure restricții din Europa, dar și de amenzi uriașe care au făcut înconjurul UE, lăsând presa internațională stupefiată. Asta în vreme ce mii de români au putut pleca la muncă în Germania, deși restul populației era încuiată în casă. Acum, în a treia lună de stare de alertă, cei care mai iau virusul în serios și cei care mai respectă restricțiile sunt puțini. Ministrul de Interne, Marcel Vela, nu vede nicio legătură între restricțiile draconice și reacțiile de revoltă ale oamenilor. În opinia sa, nici imaginile cu liberali chefuind în plină pandemie și încălcând toate regulile impuse populației nu au contribuit la revolta generală. Unicul vinovat pare să fie PSD.

Marcel Vela a luat parte la instalarea unei Unități de Terapie Intensivă Mobilă în curtea Spitalului Victor Babeș.

„Cei care nu respectă aceste reguli sunt destul de puțini. Majoritatea oamenilor le respectă. Evident că există riscuri, într-o situație delicată în care cei ce au dorit să valorifice electoral această situație dramatică a românilor și evoluția bolii. (…) Eu pot, fără intenție, fiind asimptomatic, să mă plimb oriunde sau chiar dacă sunt pozitiv să mă duc la o terasă, într-un club, într-un magazin. Dreptul meu de a mă mișca văd că nu este analizat cu dreptul meu de a fi sănătos, de a nu fi îmbolnăvit cu bună știință de altcineva. Această situație delicată a dus la o discuție polemică, în antiteză, cine și ce drepturi are, cum sunt ele analizate, cântărite, fiecare în comparație cu celălalt astfel încât cu toții să avem un efort comun în a proteja sănătatea populației. Cred că este o datorie nobilă a fiecărui politician, indiferent de culoarea politică să salveze o viață. Dacă ai salvat un om se spune că ai salvat întreaga omenire.
Îi rog pe acești cavaleri ai apărării drepturilor și libertăților să discute cu cei care și-au pierdut pe cineva drag. Eu am discutat cu familia unor colegi din MAI care au murit îmbolnăviți de acest Covid și vă rog să mă credeți că situația este crâncenă, situația este dramatică. Acest virus există, este foarte agresiv, este invizibil, este un dușman care atacă și tineri, și adulți, și seniori. Nu distinge între bărbați și femei, între tineri și bătrâni sau între cetățenii dintr-un județ sau altul, cu atât mai mult între suporterii unui partid sau altul. E nevoie de o solidaritate și responsabilitate generală în toată țara indiferent în ce zonă activăm.
Eu sunt optimist și cred că vom reuși, cred că rațiunea va învinge. Cred că zona rațională va fi deasupra celei emoționale, cred că interesul electoral va păli în fața interesului general, pentru că este păcat ca unii politicieni să promoveze teze, idei, scenarii, conspirații doar pentru a capacita și a cumula unele voturi, neținând seama de o realitate cruntă. În România, în prezent, mor compatrioți de-ai noștri. Cel mai cumplit număr, dincolo de orice polemică, este numărul celor care astăzi nu mai sunt printre noi, i-am pierdut, din păcate. Și numărul celor care suferă acum în condiții grele, dramatice, în secțiile de terapie intensivă.
Îi rog pe toți cei care contestă efortul medicilor să ia legătura cu o familie care a trecut prin această dramă sau să discute cu medicii care tratează bolnavii din secțiile de terapie intensivă.
Noi nu am mărit restricțiile, am adoptat o hotărâre cu trei anexe, au apărut în Monitorul Oficial, nu am extins restricțiile. Ne bazăm pe promovare, pe comunicare, pe convingerea cetățenilor că este păcat să stricăm ceea ce am construit împreună până acum. Până acum am construit un palier de siguranță”, a declarat Marcel Vela în curtea spitalului de boli infecțioase, conform deBanat.ro.

Related posts

În prag de a fi EXECUTAT de administrația Fritz, șeful Horticultura, Andrei Drăgilă, a intentat companiei două procese

Mădălina Staicu

România SARE de 10.000 de bolnavi de coronavirus: 2.478 vindecați, 386 de cazuri noi și 527 de decese

Mădălina Staicu

Criza alimentară reinventează jocul alimentar: Nutriționista Mihaelei Rădulescu anunță că iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat!

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: