Actualitate Administrație Educație Featured

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu: PATRU școli din Timișoara trec la studii online din cauza FRIGULUI din clase

Se întâmplă în Timișoara, în anul 2021. Sute de elevi vor învăța de acasă, deși în clasele lor nu există cazuri de coronavirus care să necesite trecerea la cursuri online. Micuții înscriși la Scoala Gimnaziala 16, Scoala Gimnaziala 19 si Colegiul Ana Aslan și Liceul Grigore Moisil nu mai pot asista la cursuri cu prezență fizică pentru că îngheață de frig în clase.

Citește și: Dominic Fritz, UMILIT pe Facebook: SUTE de oameni îi cer demisia din cauza frigului din apartamente

„Avem 4 unitati de invatamant, una din ele a luat decizia ieri (Colegiul Moisil, n.r.), celelalte trei vor lua decizia in aceasta dimineata. Vorbim de Grigore Moisil, Generala 19, Generala 16 si Colegiul Ana Aslan din Timisoara. Avem 4.947 de elevi din 189 de clase care vor trece in aceste unitati in online. Am transmis aceasta situatie si ministerului… Din informatiile pe care le avem noi, in judet nu sunt probleme legate de incalzirea in clase, ci numai in zona in care incalzirea este centraluzata la nivelul comunitatii, gen Colterm, nu stiu cum se numese la alte orase. In zona rurala exista scoli cu centrala proprie sau au incalzire pe baza de lemne, cu celebrele sobe. Acolo stocurile de materiale, de lemn, au fost asigurate din timp. Nu sunt probleme decat in zona municipiului Timisoara si a zonelor urbane mai mari. Sunt gradinite care au centrala proprie, care sunt cuplate la sistemul de termoficare centralizat. Unde avem centrale proprii, lucrurile stau altfel, exista un mediu adecvat vizavi de temperatura din salile de clasa.
Si in acest an scolar s-au mai reconfigurat reparatii sau reabilitari la zona de incalziri. La sfarsitul lui august, 34 de scoli aveau probleme cu instalatia de incalzire, 18 in Timisoara. Am adus aceasta informatie la cunostinta si autoritatilor publice locale. O configurare exacta o vom avea maine. Contextul e delicat si in fiecare zi directorii raporteaza probleme si referitor la COVID, si la incalzire„, a declarat inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Timis Marin Popescu, citat de OpiniaTimișoarei.ro.

Related posts

ACCIDENT la intrare în Timișoara: un șofer a intrat cu mașina într-un cap de pod

Mădălina Staicu

8 cazuri NOI de coronavirus în Timiș: rata de infectare din Timișoara ajunge la 0.35 la mie

Mădălina Staicu

Consiliul Uniunii Europene a confirmat numirea Laurei Codruţa Kövesi în funcția de procuror-șef european

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: