Actualitate Administrație Featured Politică

Liderul PSD a oprit negocierile pentru formarea noului guvern: România ar putea intra în criză

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a oprit negocierile pentru formarea noului guvern. Ciolacu a decis să suspende discuțiile cu partenerii de la PNL, după ce cele două partide nu au agreat o schimbare a modului în care sunt împărțite portofoliile. Concret, PSD ar vrea ca PNL să îi cedeze Ministerul Transporturilor, care să fie ocupat în continuare de social – democratul Marcel Ciolacu.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

Din acest motiv, crede președintele PSD, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale: „Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată. Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”.

Related posts

VIDEO ANPC Timiș a călcat comercianții în prag de Paște: s-a lăsat cu amenzi și produse confiscate

Mădălina Staicu

O nouă instituţie de învăţământ îşi deschide porţile la Timişoara – GALERIE FOTO

focustim

Accident pe calea ferată, la Boldur – 100 de pasageri, blocați în trenul Timișoara, după accidentul cu o mașină

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: