Actualitate Administrație Featured

Jurizarea s-a încheiat! 41 din cele 117 proiecte depuse pen Bugetare Participativă merg mai departe

Primaria Timisoara

Numai 41 din cele 117proiecte depuse la primărie vor merge mai departe și vor primi finanțare pe bugetul participativ, prin care cetățenii pot veni cu idei de investiții benefice pentru cartierele lor.

Iniţiativele depuse au fost analizate din punct de vedere tehnic, juridic și financiar. Principalele motive care au stat la baza respingerii proiectelor sunt incompatibilitatea cu planuri ori lucrări existente pe agenda Primăriei, suprapunerea peste lucrări în derulare, depășirea bugetului solicitat pentru propunere sau neîncadrarea în obiectul prezentei inițiative. În total, timișorenii au depus 117 propuneri în cadrul acestei sesiuni a campaniei de bugetare participativă.

Pe lista realizată apar solicitări de parcări pentru biciclete, reparații trotuare, treceri de pietoni supraînălțate, parcuri și spații de recreere. Multe proiecte cu aceiași tematică se găsesc la mai multe dintre domeniile stabilite de primărie, ne referim la zone verzi, parcuri, terenuri de sport. Remarcăm un asemenea proiect cu o denumire ciudată:

”Delimităm verde omul de mașină la principalele porți de intrare a orașului”.

Motivul respingerii pentru proiecte este publicat pe pagina fiecărui proiect în parte, care poate fi accesată prin acest link:

https://decidem.primariatm.ro/bp/2023/propuneri .

Dintre proiectele eligibile, 10 sunt dedicate zonelor Kuncz (2), Polonă (2), Ronaț (2) și Fratelia (4), alocarea bugetară dedicată special cartierelor defavorizate fiind o noutate a programului de bugetare participativă aflat anul acesta la cea de-a doua ediție.
Bugetul total estimativ al proiectelor eligibile este de peste 13.000.000 lei.
Până la finalul lunii (31 mai) pot fi depuse eventualele contestații, urmând ca din 1 iunie proiectele eligibile să intre în procesul de vot.
Contestațiile pot fi transmise prin email, la adresa cartiere@primariatm.ro sau pot fi depuse fizic, la Camera 12, în atenția Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Related posts

Accident SPECTACULOS pe strada Musicescu: oamenii au rămas fără curent

Mădălina Staicu

2.931 cazuri NOI de coronavirus în România, din peste 36.000 de teste – RECORD de decese în România

Mădălina Staicu

ULTIMĂ ORĂ: incendiu în Timișoara – Un bărbat de 75 de ani e CĂUTAT de ISU prin flăcări

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: