Actualitate Administrație Featured Politică

JENANT În plină CRIZĂ a migranților din Timișoara, Fritz a avut discuții cu ministrul de Externe…despre multiculturalitate

S-au scurs aproape două săptămâni de la crima migranților care s-au răfuit la Gara de Nord. Asasinul e încă neprins, iar autoritățile de la nivel central ignoră problema Timișoarei. Deși s-a anunțat că va veni la Timișoara pentru a gestiona situația, ministrul de Interne Lucian Bode încă se lasă așteptat. A venit în schimb în capitala Banatului ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, să vorbească despre….multiculturalitate, cum altfel!

Ministrul Bogdan Aurescu a punctat cu această ocazie faptul că Timișoara, prin istoria multiculturală a sa și poziția geografică privilegiată poate deveni un loc de întâlnire și dialog între diplomații din România, Serbia și Ungaria, orașul fiind un exemplu la nivel european al modului în care sunt respectate drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale. În acest context, ministrul afacerilor externe a subliniat că anul acesta se împlinesc 25 de ani de când România și Ungaria au semnat, la Timișoara, Tratatul de înțelegere, cooperare și bună vecinătate care a pus bazele relațiilor de cooperare în avantajul ambelor țări. Primarul Timișoarei a mai subliniat și că orașul își dorește să devină o destinație populară nu numai turistică, ci și de afaceri și educațională atât în regiune, cât și la nivel european. Cei doi au convenit ca dialogul dintre cele două instituții să continue în lunile următoare pentru organizarea unor evenimente concrete la Timișoara” , anunță Primăria Timișoara.

Related posts

OFICIAL Taxa de salubrizare a CRESCUT pentru cei care NU au contract cu firma de salubrizare

Mădălina Staicu

PSD Timiș pune SARE pe rană deschisă: SCANDALUL de la Odobescu e unul politic, iar PNL trebuie să deconteze

Mădălina Staicu

Primăria Timișoara cumpără un bazin în paragină și un teren cu bitum, ca să DEBLOCHEZE construirea Podului Jiul

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: