Actualitate Administrație Featured Social

Între MIZERIE și TEHNOLOGIE: Cristian Moș anunță cod QR pentru găsirea pubelelor verzi, de colectare a sticlei, care sunt VEȘNIC PLINE!

Că Timișoara arată tot mai mult ca o ghenă nu mai e un secret pentru nimeni. Gunoiul neadunat de pe străzi și tomberoanele mult prea pline au ajuns parte din peisajul cotidian, un peisaj în care timișorenii sunt terorizați cu avertismente aplicate de RETIM, care, culmea, se plângă că gunoiul nu e colectat selectiv. O parte din atribuțiile de bun cetățean se leagă și de a te plimba cu plasa plină de sticle pentru a le arunca la o pubelă verde, care în 99% din cazuri e plină! Vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, anunță lansarea unui cod QR care să ajută să găsiți cea mai apropiată pubelă verde. Cât despre necoletarea gunoiului, ei bine, Moș ne învață să reclamăm la RETIM; de parcă compania nu știe că nu ridică suficient de des gunoiul!

„În calitate de președinte mi-am propus ca Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis să facă pași uriași, în anii ce vin, când vine vorba de gestionarea corectă a deșeurilor din județul Timiș. Și voi detestați rampele clandestine din jurul recipientelor de colectare a sticlei? Și pe voi vă enervează când cărați plase de sticle corect strânse acasă, dar nu aveți loc pentru ele în recipientul de colectare?Una dintre variante este să sperăm că o să vină într-o zi o Zână Bună să ne facă curat în jurul clopotelor pentru sticlă.

Dar vă propun să nu ne bazăm pe asta. Acum clopotele destinate colectării ambalajelor din sticlă au sistem de geolocalizare! Cum funcționează?Pe fiecare clopot în parte este afișat un cod QR. Prin scanarea acestui cod se face trimitere către harta de pe site-ul RETIM – acolo fiind accesibile informații despre adresa la care este amplasat clopotul, clopotele din vecinătate și periodicitatea cu care este ridicat. De asemenea prin scanarea acestui cod se pot face și sesizări direct către operatorul Retim Ecologic Service SA cu privire la clopotul scanat. Ce depozităm în clopotul ?Doar ambalaje din sticlă Atenție: ABANDONAREA ÎN ORICE MOD A ORICĂRUI TIP DE DEȘEU (INCLUSIV A AMBALAJELOR DIN STICLĂ) CONSTITUIE CONTRAVENȚIE ȘI SE SANCȚIONEAZĂ CONFORM LEGII”, anunță Moș pe Facebook.

Related posts

Începe EJECTAREA MERITOCRAȚILOR: Alin Nica anunță curățenie pe listele PNL de la CJT și CLT

Mădălina Staicu

NICIO SCHIMBARE – 23 de focare de coronavirus în Timiș

Mădălina Staicu

PROGNOZA METEO pentru 21 septembrie – 4 octombrie. Răcire accentuată, urmată de un nou episod de căldură

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: