Actualitate Cultură Featured Sănătate

Între mila Domnului și ac! Patriarhia Română, POZIȚIE PRO VACCINAREA anticoronavirus

Patriarhia Română se alătură autorităților în demersul de a convinge populația să se vaccineze anticoronavirus. BOR a emis un comunicat de presă prin care se declară pro vaccinare, câtă vreme românii au dreptul să aleagă liber dacă fac sau nu vaccinul. Acum câteva zile, Guvernul adresa cultelor un apel prin care le cerea să se alăture demersului de informare a populației cu privire la beneficiile vaccinării.

Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.

În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunțîn probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

Poziția Patriarhiei Române, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

În concluzie, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil șîn totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest mod, teama şi ezitarea vor fi învinse de încredere şi speranţă.

Related posts

150 de ani de transport public la Timişoara | Paradă a mijloacelor de transport în comun istorice

focustim

HAOS rușinos: ministrul Sănătății RECUNOAȘTE că decesele de coronavirus NU sunt raportate corect

Mădălina Staicu

MORT de beat, un șofer din Timiș a plecat la plimbare cu mașina: polițiștii care l-au oprit au constatat că omul nici nu avea permis

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: