Actualitate Featured Politică

ÎNCEPE SHOW-ul politic: Dacian Cioloș anunță negocieri, chiar „și în bar” pentru susținerea guvernului – PNL și PSD au anunțat că NU votează

Liderul USR, Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat al României, anunță că a stabilit data la care vor avea loc primele discuții cu liderii partidelor politice din Parlament. Cioloș a fost desemnat, ieri, de președintele Klaus Iohannis, să formeze o majoritate politică pentru a asigura votarea în Parlament a unui cabinet. Însă, liderul PNL Florin Cîțu, fost premier demis prin moțiune, spune că PNL nu va susține Guvernul Cioloș, și că useriștii pot cere voturi de la PSD; alături de care au votat demiterea cabinetului Cîțu. Nici din tabăra PSD nu se întrezăresc speranțe, căci Marcel Ciolacu, președintele social – democraților, a anunțat, deja, că Guvernul Cioloș nu va fi votat în Parlament. Scopul PSD e ca România să organizeze alegeri anticipate.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, anunță că va avea o primă discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, după ședința Guvernului. Ședința va avea loc la nivel de președinți ai partidelor.

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară – n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață – n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri – n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat. Eu nu sunt atât de sensibil, când e vorba de a discuta și de a găsi rapid soluții. Putem să ne vedem și a un bar în oraș, dacă asta poate să ajute la a găsi soluții. Putem să ne vedem și la noi la sediu, și la ei la sediu și aici, în Parlament. Important e să găsim soluții. Aşteptăm un semn de reciprocitate din partea foştilor parteneri, acesta este mandatul cu care vom merge zilele următoare la negocieri. Obiectivul nostru este clar, să pregătim un Guvern care să fie votat rapid în Parlament şi să gestioneze această situaţie de criză. (…) Nu (a fost denunțat protocolul prin votul USR dat la moțiune – n.r.), pentru că noi nu am votat împotriva unui program de guvernare pe baza căruia am stabilit să lucrăm împreună în cadrul coaliției. (…) Nu am avut nicio negociere cu AUR sau PSD. Am luat o poziție politică în Parlament”, a declarat Cioloș, citat de Mediafax.ro.

Related posts

Situaţia I.T.M.Timiş în anul 2020

focustim

Bătaie de joc la Timpark: timișorenii stau cu orele la coadă să își facă abonament

Mădălina Staicu

FOTO: Ziua Copilului, în scene de basm, la Giarmata: micuții au deslușit tainele magiei

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: