Actualitate Administrație Featured

Încep lucrările pe Bogdănești: Fritz anunță că din cauza lui Robu era să piardă banii europeni

Calea Bogdanestilor

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că lucrările de reabilitare și modernizare a Căii Bogdăneștilor încep în curând. Fritz a declarat că din cauza proiectului existent, municipalitatea ar fi fost în pericol să piardă finanțarea de la UE. Proiectul prevede amenajarea de trotuare și piste de biciclete, dar și modernizarea liniei de tramvai, care urmează să fie înconjurată de iarbă.

Începem lucrările pe Bogdăneștilor, cel mai mare șantier din acest început de an și care va schimba total aspectul zonei. Nu vă ascund că au fost probleme cu proiectul, în special legate de lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care erau extrem de mici și din cauza cărora riscam să pierdem finanțarea europeană. Dar toate acestea au fost depășite acum. Trotuarele au fost lățite, la fel și pistele de biciclete, care acum respectă standardul de 1,5 m lățime. Iar șantierul a putut să înceapă fără probleme. Am fost azi pe șantier și am cerut constructorilor să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță pentru locuitorii din zonă și să producă cât mai puțin disconfort. Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câțiva arbori valoroși de pe această stradă și să îi replanteze în alte zone din oraș. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care și ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneștilor vom avea aproape 10.000 de mp de spații verzi noi ”, a anunțat Dominic Fritz.

Related posts

Consiliul Județean Timiș SPARGE PUȘCULIȚA cu bani: Val de evenimente culturale, finanțate pentru Muzeul Național al Banatului

Mădălina Staicu

OFICIAL – Starea de urgență decretată luni de Klaus Iohannis a fost VOTATĂ în Parlament

Mădălina Staicu

Rata de infectare din Timișoara O IA RAZNA în plină carantină: se apropie de 8 la mie

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: