Actualitate Administrație Featured

Haosul din trafic s-a mai redus: Trei străzi din zona Ronaț au fost modernizate

Trei străzi din zona Ronaț au fost modernizate de Primăria Timișoara. Cu șosea modernizată și trotuare bine definite, străzile Alexandru Dimitrie Xenopol, Banul Severinului și Adam Mickiewicz asigură acum o circulație auto și pietonală mai fluentă și mai sigură, în urma investiției Primăriei Municipiului Timișoara. Proiectul de reabilitare și modernizare a celor trei străzi, în valoare de 5,4 milioane de lei (TVA inclus), suportate integral de la bugetul local, a fost finalizat și pe strada Adam Mickiewicz. 

„Ani de zile, la fiecare ploaie, străzile acestea au fost un coșmar pentru cei din Ronaț. Mă bucur că am finalizat lucrarea și că acum condițiile sunt de secol 21. În ultimii ani am demarat în cartierele Timișoarei programe de modernizare a străzilor și reparații trotuare, dar și pentru plantări de arbori și amenajarea de spații verzi. Lucrăm să reducem decalajele dintre zona centrală și cartiere”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Investiția municipalității a inclus modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și a acceselor auto la proprietăți, lucrări la sistemul de canalizare menajeră, relocarea stâlpilor de iluminat stradal, relocarea unui tronson din rețeaua de alimentare cu gaz și realizarea unui sistem de canalizație tehnică pentru cabluri. Acum, străzile sunt modernizate pe o lungime de aproape 1 km, carosabilul modernizat pe aproape 6.400 mp, trotuarele amenajate pe aproximativ 4.300 mp și accesele amenajate pe 750 mp. 

Transformarea străzilor din Ronaț este un exemplu al modului în care Primăria Timișoara pune accent pe dezvoltarea infrastructurii în cartierele orașului. Administrația locală a realizat lucrări de modernizare pe mai multe străzi, precum Orăștie și Alpiniștilor, din cartierul Modern, și bulevarde majore precum Bogdăneștilor, Buziașului, Cetății, Prezan sau Grigore Alexandrescu.

Related posts

VOR URLA în fața calculatorului – Dezbaterea privind dublarea tarifelor și extinderea Timpark se va muta online

Mădălina Staicu

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis ,a fost reales președinte interimar al Camerei Deputaților

Mădălina Staicu

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: