Actualitate Eveniment Featured

HAOS La nici 24 de ore de a intrarea în vigoare a Ordonanței Militare numărul 3, declarațiile pentru ieșit din casă s-au MODIFICAT/ VEZI noile modele

Este HAOS. La 24 de ore după ce Ordonanța Militară numărul 3 a intrat în vigoare, Guvernul modifică modelul declarației pe proprie răspundere în baza căreia românii pot ieși din case. Noile modele pot fi consultate AICI.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. 

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. 

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 

Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. 

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Foto: Cuget Liber

Related posts

Noi mişcări de trupe la Timişoara Saracens

focustim

Robu s-a pus pe demolat!

focustim

Timotion – bilanţul ediţiei a 5-a

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: