Actualitate Administrație Featured

Frigul din case e un succes! Colterm a oprit furnizarea căldurii și mai are cărbune pe stoc

Frigul din casele oamenilor din Timișoara a fost un succes. Dacă iarna abonații Colterm au stat cu caloriferele electrice pornite, la final de sesiune de furnizare de agent termic Colterm se laudă că a rămas cu combustibil pe stoc.

Iată mesajul transmis de Colterm pentru abonați

Colterm SA încheie sezonul cu cărbune și gaze naturale pe stoc. Estimările noastre sunt că vom putea conforma în integralitate cele două centrale, prin achiziționarea certificatelor de poluare necesare.

La 31 martie 2024, situația stocului de gaze este peste așteptări: avem înmagazinată cantitatea de 30.000 MWh (față de stoc zero, la 31 martie 2023, consumat în totalitate), la care se va adăuga cantitatea de 6.308 MWh contractată pentru înmagazinare în cursul lunii aprilie.

Estimările noastre pentru luna martie au fost pentru un consum de 15.000 MWh din gazul depozitat, însă necesarul a fost cu 2.200 MWh mai mic decât prognozam. Scăderea consumului de gaze naturale, în martie, a fost determinată de scăderea parametrilor de furnizare, în condițiile unor temperaturi exterioare mai ridicate decât cele normale ale perioadei.

Contractul de achiziție a gazelor naturale pentru consumul curent, aflat în derulare, acoperă întregul an, cu valabilitate până la 31.12.2024.

Sfârșitul lunii martie și, cât de curând, finalul sezonului de încălzire, ne găsește și cu un stoc de cărbune de 12.853 de tone, ușor mai scăzut față de perioada similară a anului trecut (15.569 tone).

Cantitatea de cărbune achiziționată în intervalul iunie 2023 – martie 2024 este de 161.870 tone, la care se adaugă stocul de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 7.767 tone. Din cele 169.637 tone cărbune, a fost consumată până la ora actuală cantitatea de 156.784 tone.

În acest moment avem achiziționate 65.000 certificate de poluare și odată cu încasarea celor 35.000.000 lei din pierderile induse, aferente anului 2022, estimările noastre arată că vom putea conforma în integralitate cele două centrale.

Așa cum aminteam, ne aflăm la finalul sezonului de încălzire și dorim să le mulțumim încă o dată consumatorilor noștri pentru încredere si să-i asigurăm că lucrurile merg spre bine, confortul lor fiind principala noastră preocupare.

Totodată, dorim să-i mai informăm că, date fiind temperaturile ridicate din această perioadă, sistăm furnizarea încălzirii.

Continuăm să urmărim evoluția vremii și în funcție de situație, vom relua furnizarea căldurii peste noapte sau, dacă este cazul, în situația unei răciri accentuate, și peste zi, la parametri corelați cu temperaturile exterioare.

Related posts

Aici s-a ajuns! Colterm taie apa caldă în tot orașul, și dă vina pe Delgaz

Mădălina Staicu

VESTEA ZILEI: Timișoara trece în scenariul verde: ce RESTRICȚII rămân în vigoare

Mădălina Staicu

S-a spart gheața la PNL Timiș, Alin Nica anunță că nu mai merge cu lingușeala pe lângă șefi: Cosmin Tabără e primul care s-a înscris în cursa pentru primărie/ Nica merge tot pe CJT!

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: