Featured Sănătate

Semnele pe care nu le bănuiai – Cum să îți dai seama că vei deveni mămică, fără test de sarcină

Ești însărcinată? Dovada clară este testul de sarcină, dar chiar înainte să constați că nu ți-a venit menstruația, poți suspecta sau chiar spera că ești însărcinată. Unele femei își dai seama în totalitate că sunt însărcinate, chiar înainte de a face testul. Pentru unele femei, simptomele încep chiar din primele săptămâni după concepție, iar pentru altele mai târziu.

Poate ai și tu câteva suspiciuni, așa că hai să vedem cum arată primele simptome, însă, nu uita că fiecare femeie este diferită și că nu observă că au aceste simptome sau că ai putea avea altele, care să nu fie menționate aici.

PRIMELE SEMNE

Unele viitoare mămici pot avea unul, două sau toate simptomele prezentate în continuare. Grețurile de dimineață sunt un semnal clasic, dar tu poți fi una dintre femeile norocoase care să nu manifeste acest simptom. Totodată, absența ciclului menstrual este un alt simptom clasic. Totuși, dacă menstruația ta este neregulată, o să-ți fie dificil să-ți dai seama dacă e o simplă întârziere sau o sarcină.

  • Absența ciclului menstrual: Acest simptom este unul dintre cele mai clare semne ale faptului că ești însărcinată. Totuși, ciclul tău menstrual mai poate întârzia dacă ai probleme cu greutatea, ești supusă stresului sau iei pilule contraceptive. Dacă ai un ciclu neregulat, o vizită la medicul specialist este indicată.
  • Grețurile: Greața, mai ales cea de dimineață. este cea mai des întâlnită neplăcere, dar și unul dintre clasicele simptome. Acest simptom este resimțit de majoritatea femeilor începând cu a cincea sau a șasea săptămână de sarcină, dar poate apărea și la două săptămâni de la concepție.
  • Dureri de sâni / Sâni sensibili: Al treilea simptom în clasamentul „marilor 3” simptome care indică o sarcină. Modificările sânilor pot să apară devreme, chiar și la una sau două săptămâni de la concepție. Țesutul mamar crește în volum, pentru a se pregăti astfel pentru producția de lapte. Venele de pe sâni devin mai vizibile, iar mameloanele devin mai închise la culoare. Sânii și mameloanele devin mai sensibile la atingere, sânii devin dureroși, apare disconfortul permanent. 
  • Urinările frecvente: Nu trebuie să fii surprinsă dacă simți nevoia să mergi la baie des. Nevoia de a merge mai des la toaletă începe, de obicei, între săptămânile 6 și 8. Este posibil că urinările frecvente să continue pe parcursul sarcinii, pe măsură ce bebelușul și uterul în continuă dezvoltare pun presiune pe vezica urinară. 
  • Oboseala: Multe femei spun că se simt foarte obosite în timpul sarcinii, mai ales la începutul acesteia. De obicei, la întoarcerea de la serviciu, seara, nu îți mai dorești decât să te culci. De asemenea, poți avea stări de somnolență chiar și după-amiaza. Totuși, după ce treci de săptămâna 14 de sarcină nivelul de energie ar trebui sa revină la normal.
  • Constipație: Unul dintre primele simptome alte sarcinii care apare frecvent este constipația. Aceasta este provocată de nivelul ridicat de progesteron, care relaxează intestinele și încetinește digestia.
  • Ritm cardiac crescut: În intervalul 8 – 10 săptămâni de la concepție, inima poate să înceapă să pompeze sângele mai repede și mai tare. Palpitațiile și aritmiile sunt comune în sarcină, iar acestea se datorează, în mod normal, hormonilor. Fluxul sangvin crescut datorat fătului care se dezvoltă apare abia mai târziu în sarcină. 
  • Pofte ciudate: La începutul sarcinii este posibil să observi că simțurile tale sunt mai „ascuțite” și că ai pofte de multe ori ciudate, pentru anumite alimente care poate înainte nici măcar nu îți plăceau. Motivul pentru care ai anumite pofte alimentare sau ai aversiuni față de anumite alimente nu este cunoscut, însă fiindcă astfel de manifestări apar și la femeile aflate în preajma menopauzei, specialiștii iau în calcul tot modificările hormonale ca fiind „vinovate”. 
  • Modificarea dispoziției: Femeile însărcinate se confruntă frecvent cu modificări ale dispoziției. Se crede că acestea sunt cauzate, în principal, de dereglările hormonale care afectează neuro-transmițătorii din creier. Tipurile de modificări ale dispoziției pot varia de la o femeie la alta. De exemplu, sunt gravide care alternează între stările de fericire și stările de depresie sau anxietate.
  • Crampe uterine: Crampele similare cu cele cu care te confrunți în timpul menstruației sunt destul de comune. Crampele uterine ușoare, fără sângerări, sunt normale în primul trimestru de sarcină și sunt rezultatul faptului că uterul se dilată. 

Related posts

Robu vrea și prefect și subprefect PNL în Timiș – Funcțiile vor fi ocupate de doi liberali sabotați chiar de el

Mădălina Staicu

Dominic Fritz anunță ședință la USR pe tema Anei Munteanu: Falsul flagrant nu ar fi trebuit să aibă loc

Mădălina Staicu

Expres 1 va avea traseu mai lung: Merge până la Ikea – Și linia 5 se modifică

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: