Actualitate Administrație Featured Sănătate

EDITORIAL ȘOC și GROAZĂ: prostia nu ține de cald!

Calorifer

S-au scurs patru zile de când caloriferele timișorenilor sunt reci la prețuri mai mari. DA! Colterm a pornit încălzirea pentru iarna anului 2021, însă degeaba. Facturile însă vor veni mai mari, ca pe vremuri de mult apuse, când Timișoara era condusă de mult detestatul Nicolae Robu, iar caloriferele erau calde. Sute de timișoreni au luat cu asalt pagina primarului Dominic Fritz, cerând imperativ ca acesta să își dea demisia și să pornească urgent căldura. Ce le-a răspuns edilul? Nimic mai mult decât ceea ce poate răspunde un om ajuns primar din postura de șomer care trăia din banii iubitei sale: că nu are soluții.

Nimic nou. De mai bine de un an de zile de când a fost ales primar printr-o eroare regretabilă, dar justă, Dominic Fritz nu face nimic decât să se plângă. Actuala administrație dă senzația că trăiește o perpetuă perioadă de sindrom premenstrual, în care depresia domină și totul merge prost! Și totuși! De ce se miră timișorenii? Ei și doar ei au ales Dominic Fritz. Isteria generată de ideea unui primar neamț care să redea Timișoarei farmecul de altă dată a fost mult prea mare și a bătut orice urmă de rațiune. Promisiunea că orașul va arăta din nou ca unul demn de Europa i-a convins pe mulți timișoreni că e cazul să schimbe macazul. Gura a bătut însă fundul, așa că nimeni nu și-a pus o problemă simplă. Cum v-a putea livrea schimbarea mult dorită un om care în defintiv și-a gestionat atât de bine propria viață încât a fost șef de cabinet al unui pensionar și mai apoi candidat -șomer la primăria unui oraș? A fost întrebarea pe care niciun timișorean fălos nu și-a pus-o, iar consecințele se văd din plin.


Fritz nu poate și nu știe să gestioneze bugetul primăriei, așa că cere și iar cere. De la timișoreni cere mai mulți bani pe facturile Colterm și pe parcări, iar de la guvern cere bani de gaz. Exact ca un adolescent răzgâiat care bate cu pumnul în masa părinților care muncesc din greu și cere mai mult, și tot mai mult. Chiar dacă ceea ce i se întâmplă Timișoarei e regretabil, e însă just. Căci asta merită un oraș care alege strict pe bază de fală. Timișorenii care azi îngheață în case merită să știe un singur lucru: unicul premier care a dat bani Colterm a fost Victor Ponta, care a șters o bună parte din datoriile istorice ale Colterm. Mulțumirea? Timișoara a dat 70% voturi PNL, pentru Iohannis , care mai apoi a premiat Continental, compania care ne gazează zi de zi cu miros de cauciuc.

Related posts

Sport 21, un festival care pune în mişcare imaginaţia şi fantezia

focustim

Rata de infectare din Dumbrăvița, campioana României la vaccinări, SARE de 6 la mie: Timișoara, pe marginea prăpastiei

Mădălina Staicu

Ludovic Orban îi cere DEMISIA lui Alin Nica, după scandalul de la alegerile PNL Timișoara

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: