Actualitate Economic Featured

Economia Timișului, GRAV afectată de pandemie: angajatorii au primit 119 milioane de lei pentru șomaj tehnic

Economia județului Timiș suferă de pe urma restricțiilor impuse în pandemie. Încă din octombrie, terasele, restaurantele și cafenele, teatrele și cinematografele din oraș au fost ba închise, ba au funcționat cu restricții. Angajatorii au primit 119 mulioane de lei doar în luna mai a anului trecut pentru plata șomajului tehnic.

Valoarea totală a banilor virați în acest scop persoanelor și firmelor afectate de restricțiile impuse de apariția COVID 19 a fost anul trecut de 238 de milioane de lei. Pentru prima dată măsura de șomaj tehnic a fost introdusă în aprilie 2020, cînd au solicitat și primit ajutor 2086 de firme, pentru 28,851 de persoane, suma alocată fiind de 17, 9 milioane de lei.

Au urmat două luni care au adunat cea mai mare parte a banilor alocați în Timiș acestei măsuri de protecție. În mai s-au alocat 119,9 milioane de lei, pentru ca în iunie să se mai aloce 91.3 milioane de lei. Ulterior, sumele au scăzut semnificativ, la 6,8 milioane în iulie și s-a ajuns la 851.459 lei în octombrie.

În total, din partea firmelor au fost depuse 14.244 solicitări pentru 171.872 salarii, suma totală plătită fiind de 248 milioane de lei.

Related posts

VESTEA ZILEI: rata de infectare scade sub 7.5 la mie – Sub 7 la mie, magazinele NU se mai închid de la 18, decât în weekend

Mădălina Staicu

Nicolae Robu anunță PĂSTRAREA conducerii impuse de PNL la Aerportul Timișoara: Roata vieții se învârtește

Mădălina Staicu

MOȘTENIREA GREA marca Robu: Enel a SOMAT Primăria Timișoara să plătească facturile, atfel taie curentul

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: