Actualitate Cultură Featured Politică

După politică, USR pe tunurile și pe cultură: Colaboratorii Securității vor fi eliminați din sistem!

Campania Fără penali în funcții publice a prins super bine în România, fiind o adevărată lovitură de imagine pentru USR. Așa că partidul vrea să o extindă în cât mai multe domenii, doar, doar mai primește niște voturi.

Senatorul Raoul Trifan anunță că vrea să extindă proiectul și la zona de cultură

USR este consecvent în dorința de a scoate din instituțiile statului foștii colaboratori ai Securității și persoanele condamnate penal definitiv. În cadrul Academiei Române, valorile etice și academice ar trebui să primeze. Tocmai de aceea,  Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan propune un proiect de lege menit să le consolideze. 

Proiectul de lege depus de senatorul de Timiș propune interzicerea accesului în Academia Română persoanelor condamnate penal pentru care nu a intervenit reabilitarea, precum și foștilor colaboratori ai Securității.

Senatorul Raoul Trifan, afirmă că: „Academia Română reprezintă o instituție menită să adune figuri emblematice din diferite domenii, fie că vorbim de autori, cercetători sau oameni de cultură. Este esențial să protejăm integritatea acestei instituții și să asigurăm că membrii săi sunt persoane de caracter și moralitate ireproșabilă. Interzicerea accesului pentru condamnații penali și foștii colaboratori ai Securității este un pas crucial în această direcție”.

Prin acest proiect de lege, se urmărește consolidarea reputației Academiei Române ca instituție de elită și garantarea integrității și moralității membrilor săi.

Related posts

OFICIAL – Starea de alertă se prelungește în România cu încă o zi/ MASCA devine obligatorii și în aer liber, cu unele condiții

Mădălina Staicu

Parcurile din Timișoara se REDESCHID din 15 mai: Robu dă PONTURI VALOROASE HORECA, privind deschiderea teraselor

Mădălina Staicu

SONDAJ – Mizeria de pe străzi și bolile, în TOPUL fricilor timișorenilor

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: