Actualitate Administrație Featured Politică Sănătate

După ce a ÎNCHIS sălile de sport, teatrele și a anulat toate evenimentele, Robu anunță: Panica ne poate face mai mult rău decât coronavirusul

E nebunie generată de coronavirus, nu doar la Timișoara, ci în toată țara. Străzile sunt pustii, traficul e lejer, magazinele nu sunt nici ele prea înghesuite, iar mall-urile sunt relativ goale. Adunările publice cu peste 50 de participanți s-au interzis, sălile de sport, cinema și teatrele s-au închis, practic, mai tot orașul este blocat, în încercarea de a scăpa de epidemia de coronavirus care se propagă din cauza incapacității autorităților de a obliga românii veniți din zone contaminate să stea în izolare. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face un apel la timișoreni, cerându-le să își păstreze calmul și să nu intre în panică.

„FĂRĂ PANICĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI!
PANICA NE POATE FACE MAI MULT RĂU DECÂT VIRUSUL PROPRIZU-ZIS!

Desigur că o pandemie este o pandemie, nimeni n-are voie să o bagatelizeze!

Dar, prin măsurile luate de autorități până acum, lucrurile sunt ținute sub control! Dacă noi, ca simpli cetățeni, atât cei ce au fost expuși sau chiar contaminați, cât și ceilalți, cei sănătoși, cei neexpuși prin prisma locurilor unde am fost și contactelor pe care le-am avut vom respecta cu strictețe indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență, atunci vom trece cu bine, cu un preț plătit minim, peste această nenorocire.

Dacă dimpotrivă, ne panicăm, acționând cu disperare, dacă nu respectăm regulile, atunci ne vom crea mari, chiar foarte mari probleme. L-ați auzit și pe directorul Spitalului “Victor Babeș” din București -da, spitalul de boli infecțioase din București se cheamă ca și al nostru: “Victor Babeș“- spunând exact ce am spus și eu -și a făcut-o în mai multe rânduri, inclusiv acum câteva minute-, că deocamdată situația nu e gravă, că lucrurile sunt sub control, dar că ușor o putem agrava noi -noi, simplii cetățeni-, prin conduita noastră!

Stimați timișoreni, nu dați și nu preluați din partea unora-altora care nu înțeleg să fie responsabili interpretări preapocaliptice ideii de stare de urgență. Așteptați -e vorba, sper, de doar ore, nu de mai mult- și veți vedea care sunt măsurile concrete care vor fi luate în cadrul stării de urgență, dincolo de orice speculații sau presupuneri. Eu, personal, vă mărturisesc că sunt foarte liniștit. N-am dat buzna la niciun magazin să-mi fac stocuri de diverse!

Apropo de a da buzna la magazine, respectiv de a respecta “cu strictețe indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență”, cum am cerut mai sus, realizăm noi, oare, că înghesuiala din magazine comportă riscuri enorme de contaminare / răspândire a virusului?!

Așadar: calm, e o situație grea, dar nu apocaliptică, o vom depăși, dar haideți să o depășim cu un preț plătit minim! Totul depinde numai și numai de noi!”, scrie Robu pe Facebook.

Related posts

Prima DECLARAȚIE: ce spune deputatul PSD de Arad care a fost SĂLTAT cu mascații într-o operațiune DNA Timișoara

Mădălina Staicu

Primele IMAGINI de la accidentul MORTAL de pe Autostrada A1

Mădălina Staicu

Analiză LA SÂNGE a deputatului Marilen Pirtea: politicile fiscale ale PSD au aruncat România în aer

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: