Actualitate Administrație Featured Politică

Dominic Fritz a LUAT FOC din cauza Colterm: primarul NU mai vrea să gireze împrumuturile companiei

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu mai vrea să susțină financiar Colterm. Din cauza datoriilor extrem de mari, compania de termoficare nu poate contracta niciun credit și are mari probleme în relația cu furnizorii care adesea cer plata facturilor în avans. Pentru a salva compania locală de la faliment, fosta administrație gira pentru Colterm în fața creditorilor. Fritz însă nu mai vrea ca acest obicei să continue pe motiv că nu i se pare normal ca primăria să riște să fie executată silit.

Vechiul Consiliu de Administrație a considerat că primăria trebuie să dea o garanție pentru Colterm. Ceea ce eu consider la limita legalității. Noi acum plătim un credit de 3,5 milioane de lei pe lună, pentru certificatele din 2019, pe baza unei garanții. Acum ne poate executa ca primărie E.ON pentru niște garanții în valoare de 50 de milioane de lei, pentru facturi pentru care a garantat primăria în ultimii ani. 50 de milioane de lei, în orice zi ne poate executa E.ON! Asta este ce vechiul consiliu de administrație a făcut, deci nu iau lecții de la vechiul consiliu de administrație. Nu putem să continuăm acest lanț al garanțiilor și tocmai de aceea am semnalat aceste probleme Guvernului României”, a afirmat Fritz.

Related posts

Medicul Dorel Săndesc anunță că SECȚIILE de ATI NU vor face față unei epidemii agresive de coronavirus

Mădălina Staicu

Concurs de soluții: Primăria Timișoara va plăti peste 600.000 de euro pentru proiectarea MultipleXity, cea mai mare investiție din programul Capitală Culturală Europeană

Mădălina Staicu

O echipă de bănățeni pentru Timiș

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: