Actualitate Eveniment Featured Timp liber

DOLIU în lumea populară: a murit Petrică Moise

Artistul Petrică Moise, extrem de iubit ca artist de muzică populară, a murit. Conform unor informații publicate de presa locală, acesta ar fi fost internat în spital și ar fi fost infectat și cu coronavirus.

Conform arhiva lumea satului, Petrică Moise a avut o activitate prodigioasă

Petrică Moise s-a născut la 19 iunie 1947 la Chişoda, în judeţul Timiş. A absolvit  Liceul de Muzică din Timişoara în 1966, la clasa de instrumente de percuţie. Devine student la Conservatorul de Muzică Gh. Dima din Cluj şi solist vocal în ansamblul Mărţişorul, discipol al taragotistului Dumitru Fărcaş.

Renunţă în anul II la Conservator şi îşi satisface stagiul militar la Ansam­blul armatei din Cluj ca solist vocal, apoi în 1971 dă admitere la Facultatea de Muzică din Timişoara.

Din 1971 îşi începe activitatea ca solist vocal al ansamblurilor „Doina Timişului“ şi „Timişul“, împreună cu care a efectuat turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franţa, Italia, Elveţia, Suedia, Canada, SUA şi Australia.

A realizat numeroase albume de muzică populară la studiourile de înregistrări din Timişoara şi Bucureşti, dar şi la studioul de radio şi televiziune Novi Sad din Serbia.

Related posts

11.226 de teste de coronavirus în ultimele 24 de ore/ 330 de cazuri noi, 16.735 de români vindecați

Mădălina Staicu

729 cazuri NOI de coronavirus, din 33 de mii de teste – Date de ultimă oră de pe secțiile ATI

Mădălina Staicu

Nicolae Robu se plânge pe Facebook: Duc trădări, lovituri fizice, sunt un ins sensibil

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: