Actualitate Featured Sănătate

Directorul Oncogen, Virgil Păunescu, are coronavirus: acesta anunțase că a inventat primul vaccin românesc anticovid

Cercetătorul Virgil Păunescu are coronavirus. Acesta a anunțat, în calitate de director al Oncogen, că a inventat primul vaccin anticoronavirus, pe care l-ar fi și testat pe el.

„Mi-am administrat vaccinul pe care am anuntat ca l-am pus la punct inca din luna februarie. Intre timp am primit substantele, proteinele care compun acest vaccin, si pentru ca vrem sa colaboram, si vom colabora cu Institutul Cantacuzino ne-am gandit sa il facem cat mai simplu posibil. Se administreaza sub forma de aerosol sau de picaturi. Eu mi-am administrat picaturi intranazale intr-o solutie de vitamina A. Am facut acest gest pentru ca ne-am impotmolit, pe de o parte cu cercetarile din lipsa de fonduri, pe de alta parte pentru ca eu oricum sunt investigatorul principal in acest subiect si sunt cel mai, sa zic asa, nu indreptatit, dar cel mai potrivit sa observ ceea ce se intampla daca te vaccinezi – care sunt reactiile postavaccinale, care sunt efectele secundare in mod deosebit, pentru ca aceasta faza a testarii, in general este legata de siguranta vaccinului.

Am ajuns destul de repede la aceasta faza de testare, dar consider ca eu cele mai multe cunostinte despre ceea ce am facut, ca sa pot sa-mi asum aceasta incercare. De altfel, am mai fi facut niste teste pe animale, mai mult sau mai putin concludente, dupa care tot la subiecti umani ajungi. Eu nu am nicio speranta ca experimentele pe animale ca imi vor spune ceva ce nu stiu. Eu nu sper sa salvam noi lumea si nu imi fac iluzii ca noi vom face vaccinul care va salva planeta de COVID. Problema noastra este una de a ramane in competitie cat mai aproape de esalonul fruntas. si de a reusi la sfarsit sa facem un vaccin sigur pe care sa il putem produce in Romania si care sa ramana in portofoliul Institutului Cantacuzino, cu care am semnat un acord de colaborare.

Mi-au scris oameni sa incerce si ei. Nu este cazul. Maximul pe care mi-l permite legea este sa mi-l administrez eu mie. In niciun caz altcuiva pana cand nu trecem de experimentele pe care Cantacuzino urmeaza sa le faca pe animale. Este o institutie independenta de noi si o institutie cu un personal calificat. Sper ca institutul sa ramana in portofoliu cu o tehnologie care este diferita de alti competitori ai nostri„, declara Virgil Păunescu în 2020.

Related posts

DATELE ZILEI: 9.710 români infectați cu coronavirus, 468 de cazuri noi, 508 morți și 2.406 vindecați

Mădălina Staicu

4.724 cazuri NOI de coronavirus în România – RECORD la ATI/ HARTA infectărilor pe județe

Mădălina Staicu

VIDEO Jenant: Nicolae Robu anunță finalizarea unei fântâni cu jocuri de lumini în Dacia: trotuarele rămân praf, șoferii parchează pe unde apucă

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: