Actualitate Eveniment Featured

Descinderi în Timiș: Angajați cu adeverințe false dădeau țepe unor firme din străinătate

Descinderi în județul Timiș, unde mai multe persoane care aveau adeverințe false de angajare și respectiv plată a contribuțiilor, sunt acuzate că au dat țepe în străinătate. Concret, pretextând că sunt deja angajați în România și contribuțiile către stat le sunt plătite aici, persoanele se angajau în alte țări și încasau bani fără să mai achite contribuții acolo.

Iată detaliile date de IPJ Timiș:

La data de 16.05.2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice-I.P.J Timiș, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au pus în executare 9 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal ce vizează comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și uz de fals.

În fapt s-a reținut că au fost întocmite în fals formularele A1 eliberate de o instituție publică din București, prin care se atesta că unor angajați ai unor societăți comerciale le sunt plătite contribuțiile sociale în România, ulterior aceștia fiind delegați să lucreze în țări din spațiul intracomunitar, foloseau aceste formulare pentru a nu plăti contribuțiile și în țările respective.

Related posts

Grămada cere vârf: Alin Nica sare și el la Fritz, după ce s-a lăudat că PNL va da bani pentru certificatele verzi

Mădălina Staicu

Prefectul Zoltan Nemeth l-a DEMIS pe primarul de Deta, Petru Roman

Mădălina Staicu

SURPRIZĂ în cea mai neagră zi din valul 4: rata de infectare din Timișoara SCADE

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: