Actualitate Economic Eveniment Featured

Descinderi DGAF: Preacurații UBER și Bolt au făcut evaziune fiscală de peste 52 de milioane de lei

Activitățile de ride sharing încalcă constant legea. E concluzia care se desprinde din ultima informare a Direcției Generale a Finanțelor Publice, care anunță un prejudiciu la bugetul de stat de 52 de milioane de lei.

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populație, precum și în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituției pe baza informațiilor deținute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în cazul a trei operatori economici din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive.


În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Acțiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate.

Related posts

România intră în stare de alertă cu aproape 16.500 de cazuri: peste 9.300 de români vindecați: fără AMENZI în ultima zi de stare de urgență

Mădălina Staicu

Aeroportul Timișoara a început demersurile legale: Își închide toate conturile la băncile austriece, după umilința Schengen

Mădălina Staicu

Marian Vasile intră TARE în Robu, după ce a fost trimis în judecată de DNA: ‘Să se retragă din viața cetății’

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: