Actualitate Eveniment Featured

Descinderi ale mascaților la traficanții de droguri: Smecherașii au fost săltați în toiul nopții

Descinderi ale IPJ Timiș, în această dimineață, la marii traficanți de droguri din județ. Oamenii legii i-au săltat pe cei care vând droguri, după ce în urmă cu câteva săptămâni prefectul de Timiș lansa un apel public ca drogurile să fie ținute departe de școli.

La data de 21 septembrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Timiș, la patru persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Patru mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că patru bărbați, în vârstă de 31, 46, 48 și 58 de ani, ar fi cultivat cannabis, iar, după recoltarea plantelor, ar fi folosit una dintre locații pentru prelucrarea acestora, în scopul obținerii de hașiș, în acest sens fiind folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și ulterior pentru transformarea acestora în turte de hașiș. Ulterior, aceștia ar fi distribuit cannabis și hașiș în județele Timiș și Caraș-Severin.

La una dintre locații, au fost descoperite o cultură indoor de cannabis (16 plante mature) și un laborator de producere a rezinei de cannabis (hașiș) și a uleiului de cannabis prin metoda “Bubble Hash”, fiind găsite instrumente folosite pentru prepararea acestuia, respectiv malaxoare, recipiente pentru decantare și filtrare, precum și aparate de presare.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis, aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș, totalizând o jumătate de kilogram, precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa).

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul I.P.J. Timiș și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Related posts

1.470 cazuri NOI de coronavirus în România: În Timiș, rata de infectare se apropie de 1 la mie

Mădălina Staicu

Sub 1.000 de cazuri noi de coronavirus în România:

Mădălina Staicu

După RĂZBOI, mulți viteji se arată! Robu, despre conflictul iscat pe protocolul MAI – BOR: Prima variantă era GREȘITĂ

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: