Actualitate Featured Politică

Deputatul Matei Suciu s-a SUCIT la 180 de grade! Și-a VOTAT pensie specială, acum votează anularea

Viața de parlamentar într-un partid de opoziție vine cu tot soiul de provocări. O demonstrează din plin deputatul PSD Timiș Matei Suciu, care a intrat în războiu cu fostul senator Matei Suciu. Declarat încompatibil de ANI, Matei Suciu refuză să demisioneze de mai bine de doi ani de zile, pe motiv că a fost ales de cetățeni să îi reprezinte în Parlament. Iar munca sa trebuie să fie răsplătită ca la carte, a considerat Suciu pe vremea când, în calitate de senator al PSD Timș, a votat pentru înființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Acum, în plin scandal pe eliminarea pensiilor speciale, eliminare tergiversată de Guvernul PNL care și-a asumat acest pas ca obiectiv de guvernare, Suciu anunță că va vota pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Nu vreau să fiu special

Mâine, 28 ianuarie, la votul din Parlamentul României, pe Legea privind eliminarea pensiilor speciale, răspunsul meu va fi NU categoric acestor pensii speciale, ca atare voi vota pentru eliminarea lor.
Când am intrat în politică, nu m-am gândit nicio clipă că e o “meserie” pe viață, că voi deveni parlamentar pe viață, că mandatul sau mandatele obținute trebuie recompensate prin pensii speciale. Nu m-am gândit și nu gândesc nici acum astfel pentru că este anormal. Construcția pensiei noastre, a parlamentarilor, trebuie să se bazeze, precum în cazul tuturor celorlalte categorii, pe contributivitate. Punct. Noi plătim, acum, impozite și taxe la nivel minim. E, din nou, anormal. Au dreptate cei care, chiar dacă generalizează nedrept câteodată, ne aruncă pe toți în aceeași oală, cea a favorizaților sorții.
Fiecare dintre noi, parlamentarii, are o meserie – eu spre exemplu sunt inginer – deci fiecare dintre noi contribuie la viitoarea pensie prin și din…ceea ce are trecut în CV, studii și meserii. Mă rog, cine are… Ales ești vremelnic.
PNL aruncă, acum, o nouă nadă pentru a-i deruta pe români, cum că aceste pensii speciale nu pot fi eliminate, de fapt, niciodată. Păi, cine-i oprește să încerce cu adevărat? Șă-și strunească oștile nemulțumite, explicându-le, așa cum fac în fața camerelor de luat vederi (cu figuri demne de-un curs de teatru pentru începători), că anormalitatea nu mai poate fi normalitate, când pământul e același pentru toți muritorii? Cine?… Duplicitatea?
Nu sunt parlamentar pe viață, deci, mâine, 28 ianuarie, votez pentru eliminarea pensiilor speciale!”, scrie Matei Suciu pe Facebook.

Related posts

301 cazuri NOI de coronavirus în Timiș: DOAR 2.433 de teste – SITUAȚIA de la ATI

Mădălina Staicu

Medicul Virgil Musta explică cum se face loc la ATI: A murit un bolnav la 2 noaptea, pacienta s-a bucurat

Mădălina Staicu

Primarul comunei Sacoșu Turcesc, diagnosticat cu coronavirus: alți trei membri ai familiei sale sunt și ei bolnavi

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: