Actualitate Administrație Featured Politică

Deciziile ZILEI în Guvernul Orban: creșterea alocațiilor, prorogată/Guvernul își angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Ludovic Orban

Sunt deciziile zilei în Guvernul Orban: alocațiile copiilor nu se dublează, iar primarii vor fi aleși în două tururi de scrutin. Este oficial – deși legea privind dublarea alocațiilor copiilor a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, aceasta nu va intra în vigoare decât după 1 august.

„Pentru a face lumina în chestiunea alocațiilor. Din 2008 creșterile au fost realizate la inițiativa PNL. În 2015 prima oară, dupa ce timp ce 7 ani nu a fost crescută și ulterior in 2019. Apariția intempestivă acestui proiect de lege, tot în 2019, ne-a creat o problemă foarte mare. Efortul bugetar necesar pentru dublarea alocațiilor este de peste 6 miliarde, în conditile în care bugetul pe anul acesta trebuie să facă față unor creșteri de pensii și salarii datorita legilor aflate în vigoare”, a spus Orban în timpul ședinței de Guvern, conform știripesurse.ro. Cel mai probabil dublarea alocațiilor va intra în vigoare de la 1 august, după ce la rectificarea din iulie Guvernul ar urma să suplimenteze banii.

Tot astăzi, Guvernul Orban a decis că își va angaja răspunderea pe schimbarea legislației electorale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi.

Related posts

ULTIMĂ ORĂ 6.481 de cazuri NOI de coronavirus în România: 36.169 de teste/ INFECTĂRILE pe județe

Mădălina Staicu

Profesionişti din diverse domenii se regăsesc pe lista de candidaţi a PSD Timiş pentru Consiliul Judeţean Timiş (P)

Mădălina Staicu

PNL anunță RELUAREA căldurii în Timișoara – Virgil Popescu: Soluție provizorie

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: