Actualitate Administrație Educație Featured Politică

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în județul Timiș – Cum începe școala de luni

Autoritățile din Timiș au decis, în urmă cu puțin timp, cum va începe școala în unitățile din județ și din Timișoara. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș a consultat fiecare școală în parte și anunță că în județul Timiș, un număr de 348 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, un număr de 251 școli și grădinițe vor începe școala în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu.

Astfel, în municipiul Timișoara 29 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și 1 în scenariul roșu.

În scenariul roșu cu desfășurarea cursurilor complet on-line – va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.

La nivelul municipiului Lugoj toate cele 31 de unuități – școli și grădinițe – vor începe anul școlar în scenariul galben.

În ceea ce privește orașele din județul Timiș:

  • la Buziaș toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde,
  • la Ciacova, la fel, toate încep în scenariul verde.
  • la Deta 3 unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben,
  •  la Făget vor funcționa 9 unități școlare în scenariul  verde și 6 în scenariul galben
  • la Jimbolia, trei unități scolare vor funcționa în scenariul verde și 2 în scenariul galben
  • la Recaș 7 unități școlare vor începe anul școlar  în scenariul verde și una în scenariul galben
  • la Sânnicolau Mare – 3 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și 6 în scenariul galben

În mediul rural, 277 școli și grădinițe din județul Timiș  vor începe anul școlar în scenariul  verde și 107 în scenariul galben.

  • Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența elevilor la școală
  • Scenariul galben presupune desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII.
  • Scenariul roșu presupune desfășurarea cursurilor on line

 Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de  14 septembrie  2020, iar o dată la 7 zile Comitetul Județean pentru Situații de Urgența reevaluează situația unităților de Învățământ din judeș.

Related posts

Fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu, BĂTUT și scuipat de revoluționarii din Piața Universității: a plecat flancat de jandarmi

Mădălina Staicu

Ziua DECONTULUI: PSD Timiș va vota, astăzi, candidatura lui Călin Dobra la șefia CJT. Totul după ce acesta i-a CEDAT lui Alfred Simonis șefia filialei județene

Mădălina Staicu

Călin Dobra prezintă bugetul Timișului pe 2020: Guvernul Orban a încercat să ne faulteze și a tăiat 25 de milioane de lei

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: